Ali Ekber ŞEN/MERSİN, ()-MERSİN'de 9 yaşındaki Nazar Yıldız'a işkence yaparak ölümüne neden olmakla suçlanan anne 31 yaşındaki Serap Aldırmaz ile evli sevgilisi 37 yaşındaki Ayhan Ataş'ın yargılanmasına devam edildi. Talimatla ifadesi alınan Serap Aldırmaz'ın sevgilisinin hem kendine hem kızına işkence yaptığını iddia etti.
2 yıl önce boşanan Hüseyin Yıldız ile Serap Aldırmaz çiftinin tek çocuğu olan Nazar Yıldız, birlikte yaşadığı babasının rahatsızlığı nedeniyle 10 günlüğüne annesine teslim edildi. Abdullah Günaydın İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Nazar, 4 Eylül 2013'te dövülüp işkence edilmiş halde Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen ve vücudunun büyük bölümünde dayak nedeniyle, morluklar tespit edilen Nazar Yıldız, solunum cihazına bağlanarak, yoğun bakımda tedavi altına alınmasından 13 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti. Küçük kızın organları da bağışlandı.
Olayın ardından gözaltına alınan anne Serap Aldırmaz ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, çocuğu dövüp işkence yaparak ölümüne neden olduğunu öne sürülen Ayhan Ataş tutuklandı. Cumhuriyet Savcısı anne hakkında 'kasten yaralama' suçundan 5 yıla kadar, Ataş hakkında da 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istedi.
Mersin 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmaya tutuklu sanık Ataş katılırken, anne Serap Aldırmaz yaşadığı Antalya'da talimatla ifade verdi. Aldırmaz'ın okunan ifadesinde, "Ayhan benim ve kızımın ellerini, ayaklarını sürekli bağlayarak dövüp işkence yapıyordu. Bizi günlerce hapsetti. Kızımı işkence yaparak ölümüne neden oldu. Kızımı kesinlikle dövmedim, ölümünden Ayhan sorumludur" dediği bildirildi.
BEN ÖLDÜRMEDİM
Söz alan Ayhan Ataş ise ,Serap Aldırmaz'ın kendisini suçladığı ifadesini kabul etmediğini belirterek, "Ellerini ayaklarını bağlamam söz konusu değil. Olaydan bir gün önce birlikte misafirliğe gittiğimiz tanık beyanıyla sabittir. Yalan söylüyor. Nazar'ın vücudundaki morluklar annesinin kendisine attığı dayaktan dolayıdır. Ben sadece bir iki tokat atmıştım" diye kendisini savundu.
İKİSİ DE YALAN SÖYLÜYOR
Duruşmaya katılan acılı baba Hüseyin Yıldız ise, "İkisi de yalan söylüyorlar. Kızımı birlikte öldürmüşler, ikisinin de cezalandırılmasını istiyorum" dedi. Tanık olarak dinlenen Hatice Akiz ise olayla ilgili şu bilgileri verdi;
"Olaydan yaklaşık 4-5 ay önce Ayhan Ataş, Serap Aldırmaz ve çocuğu kalacak yerleri olmadığı için 10 gün evimizde misafir kaldılar. Bir gün kızıma banyo yaptırırken, Nazar, 'Bana da yaptır ama yanımdan ayrılma, üzerime su dök' dedi. Banyo yaptırırken vücudunun bazı bölgelerinde morluklar görmüştüm. Bunu eşim dahil kimseye söylemedim. Morlukların neden olduğunu Nazar'a da sormadım, zaten sessiz bir çocuktu. Ancak annesinden daha çok çekinirdi."
Tanık olarak dinlenen Gümüş Tıraş ise olaydan bir gün önce uzaktan yakını olan Ayhan Ataş'ın, Serap ve ölen Nazar ile birlikte evlerine misafir olarak geldiğini, çocuğun yüzünde herhangi bir darp izi görmediğini söyledi.
Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

AŞ(BK/AK) (FOTOĞRAFLI)