Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da kahveci Ahmet B. ile eşini işyerine kapatıp, işkence ettikleri, zorla uyuşturucu hap yutturdukları, paralarını gasp ettikleri ve torbacılığa zorladıkları iddia edilen 3 kişi yakalandı.
Merkez Seyhan İlçesi Mithatpaşa Mahallesi'nde geçen 3 Ağustos'ta saat 01.00'de meydana gelen olayda, iddia göre Defne Caddesi'nde evinin yanında kahve işleten 40 yaşındaki Ahmet B.'nin kapısı çalındı. Kapıyı açan Ahmet B.'nin karşısına çıkan 31 yaşındaki Sinan Gül, 32 yaşındaki Mustafa Çakıl ve 31 yaşındaki Hüseyin Fidancı, "Konuşacaklarımız var" diye dışarı çağırdı. Ahmet B. ile birlikte eşi 28 yaşındaki Nuriye B. de sokağa çıktı. Üç kişi, Ahmet B.'ye zorla kahveyi açtırıp, içeri soktu.
ELİNİ AYAKLARINI BAĞLADILAR, AĞZINA PEÇETE SOKTULAR
Şüpheli Mustafa Çakıl, zorla sandalyeye oturttuğu Ahmet B.'nin kıyafetlerini çıkarttı, elleri ve ayaklarını kablo ile bağladı. Ağzına peçete sokarak bağırıp, yardım istemesini engelledi. Hüseyin Fidancı da büyük korku yaşayan Nuriye B.'nin kollarından tuttu.
Kahvenin ocak bölümünde duran sopayı eline alan Sinan Gül ise, "Bu kahve artık bizim. Sen de bizim için çalışacaksın. Burada bizim için torbacılık yapacak, uyuşturucu satacaksın. Yoksa başına gelecekleri bilmek bile istemezsin" diyerek dövmeye başladı. Yaklaşık bir saat süren işkenceye çifte zorla uyuşturucu hap yutturuldu. Ahmet B.'nin pantolonunun cebindeki bin 680 lirayı alan şüpheliler, "Polise giderseniz, bunu kimseye anlatırsanız daha beterini yaparız" diye tehdit edip, kahveden ayrıldı.
Bir süre sonra kendine gelen Nuriye B., eşinin el ve ayaklarını çözdü. Denizli Polis Merkezi'ne giden çift, yaşadıklarını anlatıp, şikayetçi oldu.
SUÇ DOSYASI KABARIK ÇIKTI
Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Bürosu ekipleri, olayın şüphelileri
Sinan Gül, Mustafa Çakıl ve Hüseyin Fidancı ile bunları taşıyan otomobili kullanan Yasin Ö.'yü yakalayıp, gözaltına aldı.
Adam kaçırmak, hürriyeti kısıtlamak ve alıkoymak, uyuşturucu madde satıcılığı suçlarından poliste 20 suç kaydı bulunan Sinan Gül, sorgusunda suçlamaları kabul etmeyip, "Mahallemizde uyuşturucu satıyorlardı. Biz böyle şeyleri istemediğimizi söylemek için gözdağı verdik. İşkence yapmadık" diye kendini savundu.
Daha önceki suçlarla ilgili hakkında kesinleşmiş 3 yıl 4 ay hapis cezası bulunan Sinan Gül, uyuşturucu satıcılığı suçundan denetimli serbestliği bulunan Mustafa Çakıl ile Hüseyin Fidancı sorgularının ardından çıkartıldıkları mahkemede tutuklandı. Üç şüpheliyi olay yerinden otomobille götüren Yasin Ö. ise denetimli serbestlik uygulanarak serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI