Ali AKSOYER/İSTANBUL() İSTANBUL’da kayıp olarak aranırken Şişli’de bir apartman dairesinde öldürülmüş olarak bulunan muhasebeci Ali Rıza Vuran cinayetinde polis 8 kişiyi gözaltına aldı. Yakalanan kişilerin Ali Rıza Vuran’ın bir hafta önce ayrıldığı şirketin patronları ve çalışanları olduğu öğrenildi. Gözaltına bulunan şüpheli patron Tolga S.’nin daha önce Ergenekon soruşturmasında Sisi ve Nurseli İdiz ile birlikte gözaltına alındığı belirlendi. Polisteki ifadelerinde cinayetle bir ilgilerinin bulunmadığını söyleyen şüpheliler adliyeye sevk edildi.

İŞKENCE EDİLİRKEN KALP KRİZİ GEÇİRMİŞ

İstanbul’da polise başvuran Vuran Ailesi üyeleri 4 çocuk babası muhasebeci Ali Rıza Vuran’ın ortadan kaybolduğunu söyleyerek yardım istedi. Aile, Ali Rıza Vuran’ın bir süredir ayrıldığı işyerindeki patronları tarafından tehdit edildiğini söyledi. Polis tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada dedektifler 17 Ağustos tarihinde Büyükdere Caddesi, 105 numarada bulunan bir daireye baskın yaptı. Baskın yapılan evde Ali Rıza Vuran’ın cesedi bulundu. Olay yeri inceleme şube müdürlüğü tarafından yapılan incelemede Ali Rıza Vuran’ın darp edildiği, bacaklarında ise bıçak yaraları olduğu tespit edildi. İlk incelemede Ali Rıza Vuran’ın işkence yapılırken geçirdiği kalp krizi nedeni ile hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

ESKİ PATRON VE ÇALIŞMA ARKADAŞLARI GÖZALTINA ALINDI

Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili yapılan çalışmalarda polis Ali Rıza Vuran’ın öldürülmeden 1,5 hafta önce ayrıldığı eski işyeri çalışanları ve patronlarını incelemeye aldı. Önceki gün yapılan baskında patronlar Tolga S. ve Altar S. ile çalışanlar Kurtuluş E.(32), G.K.(51), E.E.(38), M.Ş.(29) İ.F.(38) ile sekreter olarak çalışan A.N.K.(26) gözaltına alındı. Polis yaptığı incelemede şirketin kasasında bulunan 350 bin liralık açık yüzünden Ali Rıza Vuran ile patronları arasında sık sık tartışma yaşandığını tespit etti.

ŞÜPHELİ PATROL DAHA ÖNCE ERGENEKON SORUŞTURMASINDA GÖZALTINA ALINMIŞ

Öte yandan cinayet soruşturmasında şüpheli olarak gözaltına alınan patronlardan Tolga S.’nin daha önceden Ergenekon soruşturmasında Sisi olarak tanınan Seyhan Soylu ve Nurseli İdiz ile birlikte gözaltına alındığı belirtildi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde cinayetle ilgili suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler kasada bulunan açık olayını doğruladıkları ancak cinayetle bir ilgilerinin bulunmadığını söyledikleri öğrenildi. Şüpheliler işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildiler.
(FOTOĞRAFLI)