Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da dernek binasında işitme engelliler arasında çıkan bıçaklı kavgada işitme engelli 35 yaşındaki Cengiz Bulut yaralandı. Engellilerin işaret dili ile kavgası ve küfürleşmeleri ilginç görüntülerin yaşanmasına neden oldu.
Olay, merkez Seyhan İlçesi'nin Çınarlı Mahallesi'ndeki Ziyapaşa Bulvarı'nda meydana geldi. Bir iş merkezinin 3'üncü katındaki Sağırlar ve Dilsizler Dayanışma Derneği'nde bir araya gelen engelliler arasında, bilinmeyen bir nedenle kavga çıktı. Kavga sırasında Cengiz Bulut, bıçakla çeşitli yerlerinden yaralandı.
SESSİZ KAVGA
Zanlılar da yaralı da işitme ve konuşma engelli olduğu için de dernek binasındaki sessiz kavgayı duyan olmadı. Ancak masaların devrilmesi sonucu çıkan gürültüyü fark edenler durumu polise bildirdi. İhbar üzerine dernek binasına çok sayıda polis sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, yaralı Cengiz Bulut'a ilk müdahaleyi dernek binasında yaptı.
Kavgaya karışanları tespit etmek isteyen polisler, karşılarında konuşan kimse olmadığı için zanlıları tespit edemedi. Kendi aralarında işaret dili ile konuşup, küfürleşen işitme engelliler, polise güç anlar yaşattı. Kavga bir süre sonra da dernek binasından sokağa taştı. Ziyapaşa Bulvarı üzerinde toplanan taraflar, uzun süre kendi aralarında işaretlerle tartıştı. Yaralı halde dernek binasından çıkan Cengiz Bulut, sokakta kendisine saldıranları eliyle tek tek gösterdi. Polisler, Cengiz Bulut'un işaret ettiği işitme engellileri gözaltına alıp ekip aracına bindirdi. Cengiz Bulut da tedavi için olay yerine gelen ambulansa yöneldi. Bulut ambulansın kapısına geldiğinde, kendisine yapılan bir işareti fark edip, araçtan indi. Bulut, işaret dili ile küfredenlere yumrukla saldırdı. Cengiz Bulut, güçlükle sakinleştirilip hastaneye götürüldü. Olayla ilgili 3 kişiyi gözaltına alındı.

FK(OA/AAA) (FOTOĞRAFLI)