İlker KILIÇASLAN/MANİSA,()- MANİSA'da, Hüseyin Zeytintepe ve eşi eve gelip ışığı açtıklarında, tüpten sızan gazın evi doldurması nedeniyle patlama meydana geldi. Apartmanın ikince katında bulunan evde meydana gelen patlamada Zeytintepe ve eşi hafif şekilde yaralanırken çevresindeki bir çok ev, otomobil ve işyerinde maddi hasar meydana geldi.

Olay saat 20.30 sıralarında merkez Dinçer Mahallesi 2600 Sokak 5 numaradaki Zeytintepe apartmanını ikinci katındaki 4 nolu dairede meydana geldi. Evlerine gelen 66 yaşındaki Hüseyin Zeytintepe ile 65 yaşındaki eşi Serpil Zeytintepe, ilk belirlemelere göre tüpten sızan gazın kokusu fark etmeyerek lamba düğmesine bastı. Ancak, evde bir anda patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle panik yaşayan çevre sakinleri polise haber verdi. Paltama yerine gelen polis ile Manisa Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Müdürülüğü ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Patlamanın etkisiyle evin oturma odası ile mutfak duvarı yıkıldı. Tüm pencereler çerçeveleri ile birlikte, ayrıca mutfakta bulunan koltuk ve bir çok malzeme de patlamanın etkisiyle dışarı fırladı. Evin karşısındaki apartmandaki 4 daire ile 5 işyerinin camları kırıldı, 3 otomobilde de hasar oluştu.

Patlama yerine gelen Manisa İl Emniyet Müdürü Erhan Alkaya, olay yerinde incelemede bulunarak bilgi aldı. Evde yapılan incelemede patlamanın mutfak tüpünden sızan gazın alev alması sebebiyle yaşandığı tespit edildi.

Patlama anında evin koridorunda olan ev sahibi Hüseyin ve eşi Serpil Zeytintepe hafif yaralandı. Yaralanan çift Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis patlamayla ilgili soruşturma başlattı.

İK(YY/SSA) (FOTOĞRAF)