Mehmet EZER- Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI (Hatay), () - MUHALİFLERİN kontrolünde olan Suriye'nin İdlib Kenti'ne bağlı Harim İlçesi'nden gelen bazı bilgilere göre ilçenin kontrolü Cephetül-el Nüsra'nın eline geçti. CHP Milletvekili Hasan Akgöl ise şehrin kontrolünün IŞİD'in eline geçtiğini öne sürerken, şehirden kaçan 73 Suriyeli muhalif Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne ulaştı.
İddiaya göre Reyhanlı İlçesi'nin Beşaslan Mahallesi'nin karşısında bulunan Harim İlçesi'nin kontrolünü ele geçirmek için Cephetül-el Nüsra ile, ilçenin kontrolünün elinde bulunduran muhalifler arasında çatışma çıktı. Çatışma sonunda şehrin kontrolü Cephetül-el Nüsra'nın eline geçerken, 73 muhalif de kaçarak Türkiye'ye sığındı. Sınırdaki askerler tarafından üzerleri aranan muhaliflerin üstünde çok sayıda mühimmat ele geçirilirken, ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.
AKGÖL: IŞİD'İN ELİNE GEÇTİ
Suriye'den bu yönde bilgiler gelirken, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl konuyla ilgili yaptığı açıklamada Harim'in IŞİD'in eline geçtiğini belirtti. Akgöl, son 3.5 yıldır Suriye'deki iç savaş nedeniyle özellikle Suriye'ye sınır kentlerinde yaşayanların huzurunun kalmadığını belirterek şunları söy6ledi:
"Hırsızlık, gasp cinayet başta olmak üzere birçok asayiş sorunu ortaya çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni uluslararası arenada bu eli kanlı ruh hastası teröristlere destek veren bir ülke konumuna indirgeyen bu hükümet, önlem almaz ise bu çatışmalar ülkemize sıçrayacaktır. Suriye'de sözde cihat yapan, koyun keser gibi insan kesen bu caniler şimdi de Reyhanlı İlçemiz sınırına dayanmıştır. Bugün Reyhanlı sınırındaki Harim şehrine saldıran IŞİD mensubu ruh hastaları Beşaslan Köyü karşısında Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) denetiminde bulunan yerlere kendi bayraklarını dikmiş, eli silahlı ÖSO militanları ise silahları ile birlikte ülkemize kaçmaya başlamıştır. Altınözü İlçemize bağlı Hacıpaşa Köyü'nde mazot kaçakçılığı yapan bu eli kanlı ruh hastalarının uzantılarıyla kolluk güçlerimiz sürekli karşı karşıya gelmektedir."

FOTOĞRAFLI