MARDİN'in Nusaybin ile Kızıltepe ilçelerinde HDP'lilerin IŞİD'in Suriye'de Kürtlerine yaşadığı Rojava'ya düzenlediği saldırıların protesto edilmesi sırasında olay çıktı. Polise molotof ve havai fişekler atan göstericiler, gaz bombası ve tazyikli su ile dağıtıldı.

Suriye'de Kürtlerin yaşadığı Rojava bölgesinde son günlerde IŞİD'in saldırılarını yoğunlaştırması Mardin'in Nusaybin ile Kızıltepe ilçelerinde bu gece protesto edildi. Suriye'nin Kamışlı kentinin hemen karşısında bulunan Nusaybin'de aralarında HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım'ın da bulunduğu HDP'liler Şirin Bulvarı üzerinde toplanıp, Suriye sınırına ellerinde meşalelerle yürüyüşe geçti. Sık sık Abdullah Öcalan ile Suriye'deki Kürtler lehine slogan atan grubun önü Çağ Çağ Caddesi üzerinde polis tarafından kesildi. Milletvekili Yıldırım'ın polis yetkilileriyle yaklaşık 1 saat görüşmesine rağmen yürüyüşe izin verilmedi. Bunun üzerine grup bölgede bir süre halaylar çekti. Daha sonra grup arasında bulunan bazı kişiler, polis ekiplerine havai fişek, molotof ve taşlarla saldırdı. Polis de gruba gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Bir süre yaşanan olayların ardından saldırganlar ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Olayların yatışmasının ardından Suriye sınırına 10 metre mesafeye kadar yaklaşan grup, burada çadır kururak protestolarına devam etti.

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde de ise IŞİD saldırılarını protesto etmek için Mehmet Sincar Parkı'nda toplanan kalabalık ilçe merkezine yürüyüşe geçti. Yürüyüş nedeniyle önlem alan polise, protestocular arasında bulunanlar Maliye Kavşağı yakınlarında havai fişek, molotof ve taşlarla saldırdı. Polis, saldırganlara gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Bir süre devam eden olayların ardından göstericiler ara sokaklara kaçarak dağılırken polis ilçede geniş güvenlik önlemleri aldı.

FOTOĞRAFLI