ŞOFÖRLERİN EVLERİNDE BÜYÜK SEVİNÇ
IŞİD'in bugün serbest bıraktığı Türk şoförlerin evlerinde büyük sevinç yaşanıyor. Şoförlerden Ramazan Şimşek, oğlu Özgür Şimşek ile Selahattin Karakan, kardeşi Servet Karakan'ın ailelerinin yaşadığı Şırnak'ın Silopi İlçesi Doruklu Köyü'nde günlerdir süren endişe, bugün gelen haberle yerini sevince bıraktı.
Eşi ve oğlu serbest bırakılan Nihal Şimşek, "Çok sevinçliyim. Bu işin içerisinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Devletimize ve Kürdistan yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Eşim ve 18 yaşındaki oğlum IŞİD’in elindeydi. Onlarla bir kere görüşebildim. Bu sabah saat 8-9 civarı aradı. Arabalarına el koyduklarını kendilerini bırakacaklarını söylediler. Allah’a şükürler olsun" dedi.
Türk şoförlerden Selahattin ve Servet Karakan kardeşlerin dayısı Mehmet Salih Turgut da, "Yeğenlerim sabah beni aradılar ve serbest bırakıldıklarını söylediler. Şu anda Mahmur’da olduklarını söylediler. Köy olarak gelenleri karşılayacağız. Serbest kalmalarında emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Bu sevinci bize yaşattıkları için çok teşekkürler. İnşallah bi daha böyle bir tatsız olay yaşamayız" dedi.
Selahattin ve Servet Karakan annesi Hizni Karakan', çok sevinçli olduğunu belirterek, "Dört gözle onları bekliyorum. Gelince onları kucaklayacağım" dedi.
MUTLULUK ZILGITLARI
Kaçırılan şoförlerden Sait Çobanoğlu'nun Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde yaşayan yakınları serbest bırakılmasının ardından büyük sevinç yaşayarak, zılgıtlar çekti. 28 yaşındaki Sait Çobanoğlu, bugün saat 11.00 sıralarında ailesini arayarak serbest bırakıldıklarını ve eve döneceğini söyledi. Günlerdir korku ve belirsizlik dolu saatler yaşayan ve oğullarının öldürüleceğinden korkan aile, aldıkları telefon ile adeta erken bayram yaşadılar.
Baba Kemal Çobanoğlu, oğlu ile konuştuktan sonra çok mutlu olduğunu anlatarak, serbest bırakılmalarında emeği geçen herkese teşekkür etti. Baba Çobanoğlu, oğlunun işsizlik nedeniyle gitmek zorunda kaldığı Irak'ta öldürülmesinden korktuğunu, ancak bir daha onu oraya göndermeyeceğini söyledi.
Diğer yakınları ise Sait Çobanoğlu’nun diğer arkadaşlarıyla Ankara'ya gideceğini ve sonra evine döneceğini söylediler. Çobanoğlu’nun Yeni Mahalle'deki evleri geçmiş olsun diyen yakınları ve komşuları ile dolup taşıyor.

Mehmet Selim YALÇIN- Bayram BULUT- Mehmet Ali DİNLER/ŞIRNAK, MARDİN,()

FOTOĞRAFLI