İZMİR’de İşçi Partisi üyeleri, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Barzani’nin Diyarbakır ziyaretine ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Kürdistan' demesine tepki gösterdi. NATO karargahı önünde toplanan partililer basın açıklaması yaptı.
Şirinyer’de toplanan yaklaşık 100 kişi, NATO Müttefik Kara Kuvvetleri Komutanlığı Orgeneral Vecihi Akın Kışlası önüne kadar yürüdü. Polisin önlem aldığı NATO karargahı önünde partililer adına basın açıklamasını İşçi Partisi Buca İlçe Başkanı Ramazan Çalışkan yaptı. Diyarbakır’da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Mesut Barzani buluşmasıyla Kürdistan’ın resmen ilan edildiğini ileri süren Çalışkan şöyle dedi:
"Vatanımız başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı makamlarından bölünmektedir. Bu gerçeği görmek zorundayız. Milletimiz bu boyutta ihanetle ilk kez karşılaşmaktadır. Andımız’ı yasaklayan, TC’yi devlet kurumlarından atan, Atatürk’ümüze savaş açan bu iktidar yıkılacaktır. Amerikan- İsrail ortaklığının haçlı saldırılarına karşı Türk milleti Atatürk’te birleşerek bize çözümü göstermektedir. Bu çözüme yanaşmayanlar, tarihin dışına düşüceklerdir. Milletimiz isyan etmektedir. Bu isyanı örgütleyecek, AKP’yi yıkacak ve Atatürk’ün Cumhuriyetini yeniden kuracağız."
Yürüyüşe katılanlar açıklamanın ardından olaysız dağıldı.