GAZİANTEP'te, tekstilci Ahmet Şireci'yi kaçırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 8 şüpheliden 7'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Gaziantep'te faaliyet gösteren Şireci Tekstil'in sahibi Ahmet Şireci, geçen 27 Kasım gecesi 06 ES 800 plakalı otomobiliyle evine dönerken, kaza görünümü verilerek durması sağlandıktan sonra kaçırıldı. Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne götürüldüğü saptanan Şireci, 5 gün sonra düzenlenen operasyonla kurtarıldı. Polis, Diyarbakır, Batman ve Gaziantep'te düzenlediği operasyonlarla Şireci'yi kaçırdığı iddia edilen 8 kişiyi gözaltına aldı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden N.A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken Nedim O., Metin O., Ozan T., Adil T., Ürfi O., Erkan S. ve Hacı K. ise 'Suç amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgütsel faaliyetler kapsamında silahla adam kaçırmak, fidye istemek, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan polisler Şireci'nin kaçırılması soruşturma kapsamında şüpheli olarak aranan ve ismi açıklanmayan bir kişiyi daha gözaltına aldığı bildirildi.