DİYARBAKIR'da Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Diyarbakır Şube Müdürü Selahattin Bayram'ın 4 personeli korumalarına beyzbol sopasıyla dövdürdüğü iddiası üzerine kurum çalışanları valilik önüne protesto yürüyüşü düzenledi.
Diyarbakır İş- Kur Müdürü Selahattin Bayram'ın 4 personeli bezybol sopasıyla dövdürdüğü iddia edildi. Bu iddiaları üzerine bugün İş- Kur'da çalışan yaklaşık 150 kişi Diyarbakır Valiliği önüne yürüyerek, durumu protesto etti. İşkur çalışanları valilik önünde, 'Müdür istifa' sloganları atarken, Vali Çahit Kıraç ile görüşmek istediler. Grup arasından seçilen 3 kişi Kıraç'ın yurtdışında bulunması nedeniyle vali yardımcılarıyla görüştü.
Protestocu İşkur personeli adına konuşan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Karaarslan, İşkur Müdürü Selahattin Bayram'ın göreve başladığı günden itibaren çalışanlara mobbing uyguladığını ileri sürdü. Karaarslan, Müdür Bayram'ın korumalarına talimat vererek bugün personelden A.A., H.A., A.Ö., V.İ.'yi beyzbol sopalarıyla dövdürdüğünü ileri sürerek, "Yaralanan personel hastanede tedavi görüyor. Biz bu konunun takipçisi olacağız. Yaralanan personel ile çalışanlar, müdür Bayram hakkında savcılık ve valiliğe suç duyurusunda bulunacak. Tüm hukuki girişimleri hemen başlatacağız" dedi.
"BİZE SİLAHINI GÖSTERDİ"
BES Şube Başkanı Karaaslan, olayı öğrendikten sonra sendika temsilcileri olarak görüşmek üzere İşkur Müdürü Selahattin Bayram'ın odasına gittiklerini belirterek, "Olay sonrası biz müdür beyin odasına gittiğimizde korumalarının personele saldırdığını söyledik. O da bize benim korunmaya ihtiyacım yok diyerek belindeki silahı çıkarıp gösterdi. Bu da suçtur" dedi.
KONUŞMAK İSTEMEDİ
İş- Kur Diyarbakır Şube Müdürü Selahattin Bayram ise hakkındaki iddialarla ilgili konuşmak istemediğini söyledi. Bayram, resmi prosedürlerin tamamlanmasının ardından açıklama yapacağını belirtti.