Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - BURSA’da geçen yıl Haziran ayında, iplik boyama atölyesinde 1 kişinin ölümü, 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kazan patlamasıyla ilgili işyeri sahibi Ali Ülfet Şahin (44) ile yaralanan ustabaşı Nurettin Ayçelebi’nin (30) yargılanmasına başlandı. Havva Taş'ın (44) öldüğü patlamada vücudunun büyük bölümü yanan ve yatağa mahkum kalan Şehriban Aktaş’ın (19) katıldığı duruşmada gözyaşları içinde verdiği ifadede, "Hayallerimi çaldılar, güzelliğimi elimden aldılar" sözleri, dinleyenleri duygulandırdı.
Geçen yıl Haziran ayında Merkez Yıldırım İlçesi Samanlı Mahallesi'ndeki iplik boyahanesinde kazan patladı. Patlamada Havva Taş yaşamını yitirirken, Şehriban Aktaş ile ustabaşı Nurettin Ayçelebi ağır yaralandı. Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan işyeri sahibi Ali Ülfet Şahin ve ustabaşı Nurettin Ayçelebi hakkında 'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Olay sırasında yaralanan ustabaşı Nurettin Ayçelebi ile ağır yaralanan Şehriban Aktaş’ın hazır bulunduğu duruşmaya, işyeri sahibi Ali Ülfet Şahin katılmadı.
Daha önceki duruşmalara çağırılmasına rağmen yatağa bağımlı olarak tedavi gördüğü için gelemeyen Şehriban Aktaş, son duruşmaya katılmak istedi, tekerlekli sandalye ile mahkeme salonuna girdi. Mahkeme heyetine olay günü yaşadığı dehşet dakikalarını anlatırken gözyaşlarını tutamayan genç kız, "Altı aydır bu işyerinde çalışıyordum. Olay günü makineye malzemeleri dizdim. İşlemin bitmesine beş dakika kala alarm sesi devreye girmeden patlama oldu. Patlama esnasında ağır yaralandım. Burada daha öncede patlama meydana gelmişti. Hatta arkadaşlarım beni, 'Şehriban dikkat et kazan patlarsa Şehriye çorbası olursun' diyerek hem uyarıyor hem de takılıyorlardı. Söyledikleri gerçek oldu. Tüm hayallerimi ve güzelilğim elimden aldılar" diye konuştu.
Duruşmada söz alan Şehriban Aktaş’ın avukatı tüm uyarı ve ikazlara rağmen bilinçli taksirin söz konusu olduğunu belirterek, sanıklar hakkında ceza verilirken buna göre hüküm verilmesini istedi.
Mahkemeye gönderilen bilirkişi raporunun okunduğu yargılanmada, işyeri sahibi Ali Ülfet Şahin’in yüzde 90 kusurlu olduğu belirtildi. Sanık avukatlarına bilirkişi raporunu incelemeleri için süre veren Mahkeme heyeti eksik evrakın tamamlanması için duruşmayı erteledi.

FOTOĞRAFLI