Tolunay DUMAN/TARSUS (Mersin), () - MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde çıkan olayları bahanede ederek yapılan gösterilere katıldıktan sonra ortadan kaybolan ve Berdan Irmağı'nda cesedi bulunan 30 yaşındaki Rıza Bayram'ın cenazesi toprağa verildi.
Tarsus'ta 9 Haziran'da Lice'de yaşanan olayları bahanede eden bir grup gösteri yaptı. Gösterilere katılan Rıza Bayram, daha sonra ortadan kayboldu. Ailesinin kayıp başvurusu üzerine yapılan aramalarda Rıza Bayram'ın cesedi dün Berdan Irmağı'nda bulundu. Vücudunda herhangi bir yara izi olmadığı belirlenen Bayram'ın cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi.
Barbaros Mahallesi'ndeki evine getirilen Bayram'ın cenazesi bir süre bekletildikten sonra Tarsus Şehir Mezarlığı'na götürülmek üzere yola çıkartıldı. Yaklaşık 2 bin kişi de cenazeye eşlik etti. Rıza Bayram'ın Lice gösterilerden sonra polis tarafından öldürülerek Berdan Irmağı'na atıldığını ileri süren grup, Abdullah Öcalan posteri ve sözde PKK bayrağı açtı. Grup önünden geçtikleri Lütfi Can Polis Merkezi'ni de taşladı. Polis de gruba biber gazı sıkarak müdahale etti.
Grubun güvenlik güçlerince dağıtılmasının ardından Tarsus Şehir Mezarlığı'na getirilen Rıza Bayram'ın cenazesi toprağa verildi.

TD(BK/ESM) (FOTOĞRAFLI)