IRAK'tan gelen ve Bilecik'te sığınmacı olarak kalan Deyaal Een'i cep telefonundan arayıp kendisini 'polis' olarak tanıtan bir kişi, bankaya 2 bin lira yatırmasını istedi. Deyaal Een'in yatırdığı para, durumu fark eden banka görevlilerince son anda bloke edildi.
Iraklı Deyaal Een'i cep telefonunda arayan bir kişi, Arapça konuşarak kendisini 'polis' olarak tanıttı. Kimliği belirsiz kişi, Deyaal Een'e Türkiye'de kalamayacağını, sınır dışı edileceğini, belirttiği hesaba para yatırması halinde kendisine yardımcı olacağını söyledi. Deyaal Een de banka şubesine giderek belirtilen hesaba 2 bin lirayı yatırdı. Bu sırada banka görevlileri durumdan şüphelenip polisi aradı. Gelen polisler Iraklı sığınmacının dolandırıldığı belirlemesi üzerine banka görevlileri de Deyaal Een'in 2 bin lira yatırdığı hesaptaki parayı bloke etti. Görevliler daha sonra parayı Iraklı sığınmacıya iade etti.
Emniyet Müdürlüğü yetkilileri Iraklı sığınmacıyı dolandırmak isteyen şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.