Irak ordusu, DEAŞ'ın 3 yıldan uzun bir süredir elinde tuttuğu Telafer'e kara operasyonu düzenledi. Irak Başbakanı Haydar El İbadi teröristlerin Telafer'den çıkarılması için operasyon başlattıklarını açıkladı.

Irak ordusuna ait uçaklar, terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Türkmen Telafer kentindeki sivillere "kendinizi şimdiden operasyon için hazırlayın" yazan broşürler atmıştı.

KENDİNİZİ OPERASYONA HAZIRLAYIN

Telafer semaları üzerinden kent merkezinde mahsur kalan sivillere atılan broşürde, "Düşmanınız (DEAŞ), Musul'da ortadan kaldırıldı.

Zaferi elde eden Iraklı güvenlik güçleri oldu. Gelecek operasyon, Telafer'in kurtarılması için yapılacaktır. Kendinizi şimdiden operasyon ve zaferler için hazırlayın." denilmişti.

Irak Melisi Göç ve Göçmenler Komisyonu Başkanı Raad ed-Dehleki, başkent Bağdat'ta yaptığı açıklamada, Türkmen kenti Telafer'e düzenlenmesi planlanan askeri operasyonda 5 bin sivilin kaçabileceğini belirtmişti.

Irak Başbakanı Haydar el- İbadi ve bazı askeri yetkililer, bir süre önce Telafer operasyonu için tüm hazırlıkların tamamlandığını açıklamıştı.

Irak ordusundaki yetkililer, başlaması an meselesi olan Telafer operasyonuna yaklaşık 40 bin güvenlik görevlisinin katılacağını ifade etmişti.