ADANA'da 25 Aralık 2013 günü, 5'inci kattaki evlerinin balkonundan atlayarak intihar girişiminde bulunan 15 yaşındaki H.D.'nin ailesi kızlarının erkek arkadaşı tarafından uyuşturucuya alıştırıldığını iddia etti.
Merkez Çukurova İlçesi'nde oturan H.D., iddiaya göre geçen yıl lise birinci sınıf öğrencisi iken 20 yaşındaki A.Y. ile parkta tanışıp arkadaş oldu. Evden 'okulu gidiyorum' diye çıkıp A.Y. ile vakit geçiren genç kız, devamsızlık sınırını aştı. Bu nedenle genç kız okuldan atıldı. Şanlıurfa'da inşaat şirketinin şantiyesinde çalışan baba Aytekin D., olayı haber alıp Adana'ya geldi. Aytekin D., H.D.'yi erkek arkadaşından uzaklaştırmak için Ceyhan İlçesi'ndeki annesinin yanına gönderdi.
ERKEK ARKADAŞI PLAN YAPTI
Genç kız, Ceyhan'da olmasına rağmen erkek arkadaşı ile telefonla görüşmeyi sürdürdü. İddiaya göre erkek arkadaşı, "Ben 156'yı arayıp seni zorla tuttuklarını söyleyeceğim. Jandarma size gelince sen de 'ailemi istemiyorum, bana işkence yapıyorlar' diye ifade vereceksin. Onlar seni yurda yerleştirirler, merak etme ben seni yurttan kaçırırım" teklifinde bulundu. A.Y. ihbarı yaptı, planlandığı gibi ifade veren H.D. de Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı Şükrü Tülay Yetiştirme Yurdu'na yerleştirildi. Bir hafta sonra da hasta olduğunu ileri süren genç kız, tedavi için götürüldüğü Çukurova Doktor Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nden A.Y. ile birlikte kaçtı.
KAÇIRILDIĞINI POLİSTEN ÖĞRENDİK
H.D.'nin kaçtığını 2 gün sonra evlerine gelen polisten öğrenen baba Aytekin D. ile anne Nimet D. kızlarının peşine düştü. 1.5 ay sonra genç kız, sevgilisi A.Y.'nin ağabeyinin kız arkadaşı B.P.'nin evinde bulundu. 25 Aralık'ta eve getirilen H.D., o gün akşam saatlerinde kendini 5'inci kattaki evlerinin balkonundan attı. Ağır yaralanan genç kız, götürüldüğü Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 6 gün yoğun bakımda kaldı. Her iki kolu, leğen kemiği kırık olan H.D., taburcu edilince Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri'ne yerleştirildi.
UYUŞTURUCU İDDİASI
Kızının erkek arkadaşı A.Y. hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını belirten annesi Nimet D. şunları anlattı:
"Bu kişi kızımı uyuşturucuya alıştırmış. Kızımı bulduğumuz B.P. de barlarda çalışıyormuş. Eve getirdiğimizde uyuşturucunun etkisiyle donuk bir haldeydi. Gün boyu hiç konuşmadı. Akşam eve gelen misafirleri uğurladıktan sonra kızımı odada göremedim. Balkonda demir korkulukların üzerine çıkarken gördüm. 'Kızım yapma' demeye kalmadan kendini boşluğa bıraktı. Kızım taburcu edilirken 'aileme gitmek istiyorum' demiş ama, daha önce bizi istemediği yönünde şikayeti olduğu için mahkeme kararı ile ambulansla yurda götürülüp yerleştirildi."
'YATAĞA BAĞLI'
Kızının kendilerine de gösterilmediğini ileri süren anne Nimet D., "Kızımın kolları ve leğen kemiği kırık olduğu için yatağa bağlı halde. Ne yemek yiyebiliyor ne de tuvalet ihtiyacını giderebiliyor. Kızım hayatından endişe ediyorum. Biran önce kızımın sağlığı için bize teslim etmelerini istiyorum. Yavrum göz göre göre ölüme gidiyor" diye konuştu.