ADANA'da 9 katlı binadan atlayarak yaşamına son veren ilkokul öğretmeni 41 yaşındaki Ayten Soysal'ın son anlarını gösteren güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Ekonomik sorunu olmamasına karşın ölmeden bir süre önce 15 bin lira banka kredisi çektiği anlaşılan Soysal'ın binaya girişi ve atlaması 3 dakika sürdü.
Merkez Seyhan İlçesi'nin Pınar Mahallesi'nde 14 Ocak'ta meydana gelen olayda, Çukurova İlçesi'ndeki DSİ Seyhan İlkokulu'nda öğretmenlik yapan Ayten Soysal, ders bitiminde Pınar Mahallesi'nde 9 katlı bir binaya çıkıp kendini boşluğa bıraktı. Hastaneye kaldırılan Soysal yolda öldü. İntihar etmeden bir süre önce ekonomik sıkıntısı olmamasına karşın bankadan 15 bin lira kredi çektiği anlaşılan 2 çocuk annesi Ayten Soysal'ın intihar görüntüleri ortaya çıktı.
Binanın güvenlik kamerası görüntülerine göre, güneş gözlüklü Ayten Soysal binaya doğru hızla ilerliyor. Ara ara arkasından kimsenin gelip gelmediğini kontrol eden genç kadın, bu sırada dışarı çıkanlarla karşılaşıyor. Kapının kapanacağını anlayan Soysal, hızlı adımlarla ilerleyerek kapı kapanmadan içeri giriyor. Asansöre giren Ayten Soysal, görüntüden kayboluyor. Binanın otoparka bakan kamera görüntülerinde ise Ayten Soysal'ın hızla yere düşmesi ve olaya tanık olan vatandaşların paniğini, sağlık ekiplerinin müdahalesi görülüyor.
KREDİYİ NEDEN ÇEKTİ BİLMİYORUZ
Kayıtlara göre, Ayten Soysal'ın binaya girmesi ile aşağıya düşmesi 3 dakika sürdü. Polisin binada yaptığı incelemede ise genç kadının atlamadan önce son sigarasını içtiği, henüz sönmeden bulunan izmaritle anlaşılırken, özel bir şirkette satış müdürü olarak çalışan eşi Murat Soysal'ın ise ifadesinde maddi sıkıntılarının olmadığını savundu. Soysal'ın, "Neden kredi çekti, parayı kime verdi? Kimlerle teması vardı hiç bilmiyoruz. Bankadan kredi çektiğini de ölümünden sonra öğrendik" dediği öğrenildi.
Genç kadının intiharıyla ilgili açılan soruşturma ise sürdürülüyor.