MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’nden internetten 900 liraya aldığı cep telefonun yerine oyunca cep telefonu ve bir salatalık gönderilince dolandırıldığını anlayan 35 yaşındaki Yusuf Kurnaz, polis ve Tüketici Hakları Derneği’ne başvurup şikayette bulundu.
Marmaris’te oto çekici hizmeti veren bir şirketin sahibi Yusuf Kurnaz, geçen 19 Ocak’ta, piyasada fiyatı bin 400 lira olan bir cep telefonunun, internet üzerinden 900 liraya satıldığını görüp, sipariş verdi. Dört gün sonra bir kargo görevlisinin getirdiği paketi heyecanla açan Kurnaz, sipariş verdiği telefonun yerine bir oyuncak cep telefonu ile salatalık gönderildiğini görünce şoke oldu.
Koliyi kargo görevlisine iade etmek istediyse de açıldığı için kabul ettiremedi ve kapıda ödemeyi yapmak zorunda kaldı. Bunun üzerine ürünü aldığı firmaya telefon ettiğinde, “Biz salatalık değil elma göndeririz. Telefonumuz gerçektir” cevabıyla karşılaştığı belirten Kurnaz, Çarşı polis Merkezi’ne gidip, siparişi verdiği firmadan, koliyi incelemeden teslim aldıklarını ileri sürdüğü kargo şirketinden de şikayetçi oldu. Kurnaz, ardından da Tüketici Hakları Derneği’ne başvurdu.
Kendisinin karşılaştığı duruma başkalarının da düşmemesi için muhabirine yaşadıklarını anlatan Kurnaz, “Bu kampanyayı yapan firma dolandırdığı yetmiyormuş gibi espri yeteneğini kaybetmemiş, salatalık gönderdi. Mağdur olmak istemiyorsanız, internetteki her kampanyaya inanmayın. İnternetten alışverniş yapıyorsanız da tanımadığınız firmalar, yerine güvenilir, bildik olanları tercih edin” diyerek, uyardı.
Kurnaz daha sonra kendisine gönderilen salatalığı yiyerek, “900 liraya ithal salatalık, herkese tavsiye ederim” diyerek, espri yaptı.

AG(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)