SAKARYA Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonda, internet üzerinden dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen 4 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin bu yöntemle 350 bin liralık dolandırıcılık yaptıkları öne sürüldü.
Sakarya Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şikayet üzerine Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 'bilişim sistemlerini kullanmak suretiyle dolandırıcılık yaptıkları' öne sürülen kişilere yönelik çalışma başlatıldığı bildirildi.  Yaklaşık 2.5 ay süren teknik ve fiziki çalışmalar sonucu, şüphelilerin internet üzerinde çok sayıda web sitesi kurdukları, bu sitelere satılık ürün ilanları verilerek pazarlama yapıldığı görüntüsünün kazandırıldığı, birçok farklı numara kullanarak bu numaraları çağrı merkezi olarak kullandıkları, bu telefonlar sayesinde kendilerine ulaşan şahıslarla satın alınmak istenen ürün üzerinde anlaştıkları ve kargo aracılığı ile aslında pazarlığa konu ürünün değil de çok daha ucuz ürünlerin gönderildiğini belirledi.
Açıklamada ürünü teslim alan kişilerin verilen hesaplara para yatırdıkları, paketleri açtıklarında pazarlık konusu ürünün gelmediğini öğrenince tekrar iletişim kurmaya çalıştıkları ancak ya irtibat kuramadıkları, ya da 'ürün yanlış gönderilmiş, iadesini sağlayın yenisini gönderelim veya paranızı iade edelim' gibi bahanelerle oyalandıkları kaydedildi.
YAKALANAN 4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Açıklamada, şüphelilerin yakalanmasına yönelik 2 gün önce İstanbul'da 4 farklı adrese eş zamanlı operasyon yapılarak  M.E.D., İ.G., E.G. ve R.R.K.'nin gözaltına alındıkları belirtildi. Şüphelilerin ev ve üst aramalarında toplam 17 bin 335 TL, 1  9 MM çapında içinde 4 fişek bulunan ruhsatsız tabanca, 1  bıçak, 12 farklı markalarda cep telefonu, çeşitli bankalara ait 8 banka ve kredi kartı, 2 kaşe,  içinde müşteri isimlerinin yazılı olduğu 11 irsaliyeli fatura defteri, 10 sim kart ele geçirildi.
Bu yolla kısa zamanda 350 bin TL civarında haksız kazanç sağladıkları öne sürülen  şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Ferizli Cezaevi'ne gönderildi.