Teslime TOSUN / ANTALYA, () - ANTALYA'da ilişkisi olduğu sekreteri 32 yaşındaki Meryem Sak'ı, 'başka erkeklerle gezdiği' gerekçesiyle yatağa kelepçeleyip ayak parmaklarını çekiçle ezen, tırnaklarını kerpetenle çeken ve bu işkenceyi...

Teslime TOSUN / ANTALYA, () - ANTALYA'da ilişkisi olduğu sekreteri 32 yaşındaki Meryem Sak'ı, 'başka erkeklerle gezdiği' gerekçesiyle yatağa kelepçeleyip ayak parmaklarını çekiçle ezen, tırnaklarını kerpetenle çeken ve bu işkenceyi 2 ay sürdüren patron 66 yaşındaki Mustafa Hüseyin Kıvrık ile buna göz yumduğu iddia edilen genç kızın kardeşi 27 yaşındaki Ahmet Sak'a verilen cezalar, Yargıtay tarafından az bulunarak bozuldu. İşkenceye göz yuman kızın annesi 55 yaşındaki Hatice Sak'ın 5 yıl 10 aylık hapis cezası ise onandı.
Antalya'da çalıştığı ve yıllardır ilişkisi olduğu bijuteri firmasının sahibi Mustafa Hüseyin Kıvrık tarafından 'başka erkeklerle gezdiği' gerekçesiyle ayak parmakları çekiçle ezilen, zincire vurulup tırnakları kerpetenle çekilen, sırtında sigara söndürülen Meryem Sak, 2 ay süren işkencenin ardından 21 Ağustos 2006'da polisin düzenlediği operasyonla kurtarıldı. Sak'a işkence yaptığıı iddiasıyla patron Mustafa Hüseyin Kıvrık, işkenceye göz yumdukları iddiasıyla da kızın annesi Hatice Sak ve kızın Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi kardeşi Ahmet Sak tutuklandı. 5.5 ay cezaevinde kalan Mustafa Hüseyin Kıvrık, Hatice Sak ve Ahmet Sak, Antalya 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen 4'üncü duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bir sonraki duruşmada ise karar çıktı. Mustafa Hüseyin Kıvrık 'darp' suçundan 2 yıl 6 ay, 'eziyet etmek' suçundan 1 yıl 8 ay, 'hürriyeti tahdit' suçundan 3 yıl 4 ay olmak üzere toplam 7.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Meryem Sak'ın annesi Hatice Sak 'darp' suçundan beraat ederken, 'eziyet etmek' suçundan 2 yıl 6 ay, 'hürriyeti tahdit' suçundan da 3 yıl 4 ay olmak üzere toplam 5 yıl 10 ay hapse mahkum edildi. Meryem Sak'ın bugün doktor olarak görev yapan kardeşi Ahmet Sak'a ise 'eziyet etmek' suçundan 1 yıl 8 ay, 'hürriyeti tahdit' suçundan 3 yıl 4 ay olmak üzere toplam 5 yıl hapis cezası verildi.
YARGITAY CEZAYI AZ BULDU
Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyaya bakan Yargıtay 8'inci Dairesi, Mustafa Hüseyin Kıvrık ile Ahmet Sak'a verilen cezaları az bularak bozdu. Daire, anne Hatice Sak'ın 5 yıl 10 aylık hapis cezasını ise onadı. Kısa süre önce Antalya 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne ulaşan kararda, 'Eylemin silahla işlenmesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama suçunu oluşturup oluşturmayacağı da tartışılarak, yaraların niteliği, olayın uzun süre devam etmiş olması, suçun işleniş nedeni ve özellikleri gözetilerek alt sınırdan uzaklaşılmak suretiyle ceza hükmünün kurulması' hükmüne yer verildi.
ADLİ TIP'TAN RAPOR İSTENDİ
4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün yeniden görülen duruşmada, işkence gören Meryem Sak'ın bulunarak, yaraları ve olaydan sonra alınan doktor raporunda yer alan böbrek yetmezliğiyle ilgili Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasına karar verildi. Duruşma, raporun alınabilmesi için 24 Eylül tarihine ertelendi.
Yargıtay'ın alt sınırdan uzaklaşılarak daha fazla ceza verilmesini istediği Mustafa Hüseyin Kıvrık'ın başka bir suçtan Antalya E Tipi Yarı Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda olduğu ortaya çıktı. Meryem Sak'ın ise son olarak memleketi Uşak'a gittiği biliniyordu. Meryem Sak'ın annesi ve kardeşiyle barıştığı ve bu kişilerden şikayetçi olmadığı dava dosyasına yansımıştı.

TT(SU/COŞ) (FOTOĞRAFLI)