SAMSUN'da, aralarında Agape Kilisesi Derneği Pastörü M.O.P.'nin de bulunduğu ve 'İnsan ticareti yapmak', 'fuhşa aracılık etmek' ve 'cinsel istismar' suçlamalarıyla gözaltına alına 9 sanıktan 7'si adliyeye sevk edildi.
İki hafta önce 'Polis imdat' hattını arayan bir kişi, İlkadım İlçesi Karadeniz Mahallesi Doğan Sokak'taki bir apartmanda fuhuş yapıldığı ihbarında bulundu. İhbar ardından eve baskın yapa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ahlak Büro Amirliği ekipleri evde fuhuş yapan İranlı, 19 yaşındaki H.G. adlı kadınla birlikte olduğunu itiraf eden 1 kişiyi gözaltına aldı. Erkek şüpheli ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken pasaportunun tarihi geçen H.G. ise gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada polislere ifade veren H.G., şöyle dedi:
"Üniversite eğitimim tamamlanamak için Samsun'a 2013 yılında geldim ama okuyamadım bu nedenle erkek arkadaşımın yanında kalmaya başladı. Ancak, arkadaşım bir süre sonra yurt dışına çıkınca yanlız kaldım. Geçimimi sağlamak için Atakum İlçesi'ndeki bir lokantaya garson olarak girdim ve iki bayanın yaşadığı bir eve yerleşip onlarla kalmaya başladım. Evde beni erkeklerle para karşılığı fuhuş yapmaya zorladılar. Bu nedenle evden kaçtım. Bir arkadaşım Agape Kilisesi Derneği Pastörü M.O.P.'nin bana yardım edebileceğini söylemesi üzerine yanına gittim. Bana Atakum'daki bir rezidansta 700 TL kirayla ev tuttu ve orada kalmaya başladım. Bu arada kilisenin üst katında da iki yabancı uyruklu kadın kaçak olarak kalıyorlardı ve pastör onlara sahip çıkıyordu. Bir süre sonra pastör M.O.P. yanıma gelip 700 lira olan kira bedelini benden istedi. Paramın olmadığını söyleyince bana 'Kira bedeline karşılık seninle cinsel ilişkiye girelim' dedi. Kabul etmedim ve evden ayrıldım. Daha sonra R.H. isimli şahısın evinde kalmaya başladım ve beni fuhuşa zorladı."
İddialar üzearine olayla ilgili soruşturma başlatan polis 15 günlük çalışma ardından Agape Kilisesi Derneği Pastörü M.O.P. ile olaya karıştığı belirlenen Y.H., A.B.T., T.C., adlı kadınlarla R.H.,H.V., O.F.Ş ve A.A.'yi 'İnsan ticareti yapmak, fuhuş için yer temin etmek, fuhuşa aracı olmak ve cinsel taciz' suçlarından 2 gün önce gözaltına alındı. Yapılan soruşturma sırasında olaylarla bağlantısı olduğu öne sürülen A.Y. de dün gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde polise ifade veren Agape Kilisesi Derneği Pastörü M.O.B. suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Benden yardım istedi yardım ettim" dedi. Diğer şüpheliler de polise verdikleri ifadelerinde suçlamaları kabul etmedi. Alınan ifadelerin ardından T.C. ve A.B.T. adlı kadınlar Cumhuriyet Savcısının talimatıyla Emniyet Müdürlüğü'nden serbest bırakılrken diğer 7 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi. Öte yandan olayın mağduru H.G.'nin ise Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildiği belirtildi.