Mehmet ÇİL/DATÇA, (Muğla), () - MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, geçen 31 Temmuz'daki bir teknede yabancı uyruklu 11 kaçağın yakalanmasıyla ilgili olarak 1 Türk organizatör daha yakalandı. Datça Jandarma ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalar sonucu 22 yaşındaki B.Ç., Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde gözaltına alındı.
Datça'nın Karabük Koyu'nda 15 gün önce meydana gelen olayda, sahilden 3 kilometre açıkta arızalanan bir teknede, Datça İlçe Jandarma kotutanlığı ve Sahil Güvenlik ekiplerince, Suriye ve Irak uyruklu 3'ü kadın 5'i erkek, 3'ü çocuk toplam 11 kaçak ile birlikte 18 yaşındaki organizatör O.S. yakalanmıştı.
Olayda kullanılan 7 metre uzunluğundaki fiberglas teknenin çalıntı olduğunun ortaya çıkması üzerine derinleştirilen soruşturmada, jandarma, O.S.'nin ifadesi doğrultusunda B.Ç. ile birlikte hareket ettiklerini tespit etti. Ortaca'da olduğu belirlenen diğer organizatör B.Ç. de önceki gece jandarma tarafından yakalanarak Datça'ya getirildi. Adliyeye sevk edilen B.Ç., adli kontrollü olarak serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI