Seyfettin ARAS/ İNEGÖL (Bursa)()-BURSA'nın İnegöl İlçe Belediyesi tarafından Ortaköy ve Kulaca mahallelerinde yapılan yıkım çalışmaları sırasında, olaylar çıktı. Evlerin yıkılmaması için direnen vatandaşlar ile zabıta ekipleri arasında çıkan arbedede 7 zabıta görevlisi ile 3 sağlık görevlisi hafif yaralandı. Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede 4 evin yıkımı tamamlanırken, çeşitli yerlerinden yaralanan 10 kişi İnegöl Devlet Hastanesi'nde tedavilerinin ardından taburcu edildi.
İnegöl İlçesi Belediyesi ekipleri tarafından Ortaköy ve Kulaca Mahallesi'nde kaçak binaların yıkımı yapıldı. İki mahallede de yıkımlar sırasında olaylar çıktı. Jandarmaların güçlükle kontrol altına aldığı öfkeli kalabalık, evlerini yıktırmamak için direndi.
Ekipler ile ev sahipleri arasında çıkan arbedede 7 zabıta ile 3 sağlık görevlisi yaralandı. Olay yerinde fenalaşan bir ev sahibine müdahale etmeye giden bir ambulans ise göstericilerin attığı taşlar nedeniyle zarar gördü. Yıkım çalışmalarına tepki gösteren vatandaşlar, Ankara-Bursa karayolunu kapatmak istediler. Bunun üzerine kalabalığa müdahale eden jandarma, kendilerini ikna ederek sakinleştirdi. Evleri yıkılan vatandaşlar, "Bize 'Önce yapın. Ruhsat vereceğiz' dediler. Şimdi ise yıkıyorlar. Ramazan'da bizi mağdur ettiler" diye konuştular.
Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede yıkım çalışmaları tamamlanırken, çeşitli yerlerinden yaralanan 10 kişi İnegöl Devlet Hastanesi'nde tedavilerinin ardından taburcu edildi.

FOTOĞRAFLI