BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde, fabrika işçilerini taşıyan minibüsün Hamzabey Köyü yakınlarında kontrolden çıkarak devrilmesi sonucu, 16 kişi yaralandı.
Kaza, sabah saat 07.00'de İnegöl- Yenişehir yolu üzerindeki Hamzabey Köyü yakınlarında meydana geldi. İnegöl’de bir kablo fabrikasında çalışan işçileri Yenişehir’den İnegöl’e getiren Ceyhun Yavuz yönetimindeki 16 Y 5075 plakalı minibüs, iddiaya göre, kar yağışı ve buzlanma nedeni ile kayganlaşan yolda sollama yaparken kontrolden çıktı. Savrulan minibüs, şarampole devrilip 2 takla attıktan sonra durabildi.
Kazada, sürücü Ceyhun Yavuz ile araçta bulunan işçiler Ahmet Can (30), Ali Akçağır(36), Vedat Acar (22), Serdal Sarı (33), Erdoğan Çelik (46), Yalçın Kayğısız (29), Abdülbaki Başaran (39), Hayati Bostan (22), Mehmet Şen (36), Mustafa Türe (26), Selami Çelik (22), Rıza Akdil (24) Hakan Taktak (27), Nihat Sarmanlı (31) ve Mehmet Atlı (26) yaralandı.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından ambulanslarla İnegöl Devlet Hastanesi ve Özel Medi-Ce Hastanesi acil servislerine kaldırılarak tedaviye alındı.
Olay yerinde yapılan incelemenin ardından, hurdaya dönen minibüs çekici yardımıyla kaldırılarak otoparka götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.