Seyfettin ARAS/ İNEGÖL(Bursa), () - BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde sivil toplum kuruluşları, İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıları protesto etmek için dua nöbeti tuttu.
İnegöl’de sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) tarafından organize edilen gösteride, iftar sonrası Atatürk Anıtı toplanan vatandaşlar oturma eylemi yaptı.
Burada konuşan İNİYAD Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Döngel, İsrail işgal rejiminin 7 Temmuz’da başlattığı saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli sayısı her geçen gün artarken, Gazze’de zaten kötü olan insani durumun dayanılmaz boyutlara ulaştığını söyledi.
İsrail’in saldırılarında hayatını kaybedenlerin yüzde 80’inin sivillerden oluştuğuna dikkati çeken Döngel şöyle dedi:
"Bütün bunları göz önünde bulundurularak Gazze’ye dua nöbetinde her akşam iftardan sonra sahura kadar, burada heykel önünde toplanıp ümmetin yanında olduğumuzu, acılarını yüreğimizin en derinliklerinde hissettiğimizi haykıracağız. Zulme karşı olduğunu düşünen herkesi burada olmaya, ellerini semaya açarak dua etmeye davet ediyoruz."
Yapılan açıklamanın ardından alanda topluca Yatsı ve Teravih namazları kılındı. Program  dua ile sona erdi.
Yapılan gösterinin Gazze’deki saldırılar sona erinceye kadar devam edeceği bildirildi.

FOTOĞRAFLI