– BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde, kış uykusuna yatmayan ve yiyecek bulmak için kent merkezine inen ayı, gece kentte paniğe yolaçtı. Bir zabıta memurunu da yaralayan ayı, 3.5 saat süren kovalamaca sonunda, atılan iki uyuşturucu iğneyle etkisiz hale getirildi.
Uludağ’ın doğu yamacında yer alan Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde, gece saat 03.30'da ayı paniği yaşandı. Devriye gezen polis ekipleri, hızla koşan hayvanı takip etmeye başladı. Hayvanın ayı olduğunun anlaşılması üzerine bölgeye çok sayıda takviye ekip gönderen polis, alarma geçti. Yaklaşık 3.5 saat süren kovalamacanın ardından ayı, Sinanbey Mahallesi Salkıımsöğüt Sokak’ta kıstırıldı.
Polis ekipleriyle birlikte haber verilmesi üzerine gelen İnegöl Belediyesi’nde görevli veteriner hekim tarafından atılan uyuşturucu iğne ile vurulan ayı, bir süre sersemledikten sonra yeniden çevrede toplanan meraklılara doğru koşmaya başladı. Bu sırada ayının çarpması sonucu Zabıta Memuru Ahmet Yalın yaralandı. Yalın, İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kısa bir süre sonra tekrar uyuşturucu iğne ile vurulan ayı daha sonra olay yerine çağrılan iş makinasının yardımıyla tamamen etkisiz hale getirildi. Başında veteriner hekim ve görevlilerin beklediği ayı Bursa’dan gelecek Orman ve Su İşleri Bakanlığı yaban hayatı koruma görevlilerine teslim edilecek. Ayının kontrolleri yapıldıktan sonra İnegöl’de doğal ortama bırakılması bekleniyor.