AFYONKARAHİSAR'ın Sinanpaşa İlçesi'ne bağlı bir köyde görevli imam Z.A.'nın, 20 yaşındaki E.A.'ya tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Suçlamaları reddeden imam Z.A., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
İddiaya göre imam Z.A., geçen cumartesi günü otomobiliyle Sinanpaşa İlçesi'ne gitti. Sinanpaşa'dan Afyonkarahisar'a doğru yola çıkan Z.A.'nın Kılıçarsan Köyü yakınlarında önceden tanıdığı E.A.'yı görerek aracına aldığı ve şehir merkezine yakın bir yerde tecavüz ettiği ileri sürüldü.
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde yapılan muayenesinin ardından Ahlak Büro Ekipleri, E.A.'nın ifadesini aldı. Bu ifade üzerine Sinanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte Z.A.'nın evine giden ekipler, burada şüpheliyi gözaltına aldı.
Emniyette gerçekleşen sorgusunun ardından pazartesi günü Afyonkarahisar Adliyesi'ne sevk edilen Z.A.'nın, tecavüz iddialarını reddettiği, E.A. ile ilişkisi olduğunu öne sürdüğü belirtildi. Z.A., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayın ardından Müftülüğün talebiyle Z.A.'nın açığa alındığı, hakkında müfettiş istendiği kaydedildi.
Öte yandan ilk eşinden boşanıp yeniden evlendiği kaydedilen imam Z.A.'nın, evde bir de dini nikahlı eşi olduğu iddia edildi. Z.A.'nın iki eşi ve 3 çocuğuyla birlikte aynı evde yaşadığı ileri sürüldü. PM(SU/BT)