KIRKLARELİ'nde, elleri arkadan bağlanıp tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülen 10 yaşındaki Halil İbrahim Aktaş'ın katil zanlısı 51 yaşındaki Y.T. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.
Kırklareli'nde 4 gün önce ortadan kaybolan üç çocuklu ailenin en küçük oğlu 4'üncü sınıf öğrencisi Halil İbrahim Aktaş'ın bulunması için çalışmalarını sürdüren Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir marketin güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkarak aynı mahallede ekmek fırınında çalışan Y.T.'yi gözaltına aldı. Y.T. emniyetteki sorgusunda Halil İbrahim Aktaş'ı köpek tasması alacağını söyleyerek Kırklareli Belediye Mezarlığı yakınlarındaki İnciraltı Mevkii'ne götürdüğünü, küçük çocuğa tecavüz etmek isterken direnmesi üzerine, ellerini ayakkabı bağı ile bağladığını anlattı. Zanlının çocuğa tecavüz ettikten sonra boğarak öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi. Halkın linç girişimine karşı polis zanlının bu sabah adliyeye çıkarılacağı yönünde açıklama yaptı. 
Ancak polisteki sorgusu tamamlanan şüpheli gece saat 00.30 sıralarında geniş güvenlik önlemleri altında Kırklareli adliyesine getirildi. Önce nöbetçi savcı tarafınan sorgulanan Y.T. ardından tecavüz ve cinayet suçlaması ile tutuklama istemiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Mahkemede saat 02.30'a kadar sorgusu süren Y.T. tutuklanarak, Kırklareli E Tipi Cezaevi'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
2 BİN KİŞİ HALİL İÇİN YÜRÜDÜ
Kırklareli’ndeki küçük Halil'in tecevüz edilip öldürülmesi haberinin duyulmasından sonra dün gece yaklaşık 2 bin kişi toplanarak protesto yürüyüşü yaptı. Vilayet meydanında toplanan Kırklareliler, sessizce Halil İbrahim Aktaş’ın evine kadar yürüdü. Yol boyunca hiçbir slogan atmayan kalabalık evin önünde bir süre sessiz bekleyişlerini sürdürdü. Evin önünde emekli bir imam tarafından dualar okundu. 

AÜÜ(LK/AAA) (FOTOĞRAFLI)