Tolga YANIK/KONYA, () - KONYA'nın Altınekin ilçesinde girdikleri iki evden para, altın takı ve av tüfeği çalan 4 kişi, kent merkezinde polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin polise verdikleri ilk ifadesinde, "Konya'da hırsızlık yaparken hep yakalanıyoruz. Biraz da uzağa gitmek istedik. Ancak yine yakalandık" dedikleri öğrenildi.
Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, dün saat 22.00 sıralarında Erenköy Mahallesi'nde devriye görevi yaptığı sırada hırsızlık suçundan 57  kaydı bulunan A.H. (17) ve 38 kaydı bulunan Engin Furkan K.'yı (20) otomobille giderken şüphe üzerine durdurdu. Polis, şüphelilerin çelişkili ifadaler vermesi ve telaşlı hareketleri nedeniyle araçta arama yaptı. Yapılan aramada otomobilin paspasının altında bin lira para, bagajında 2 adet pompalı tüfek ile 13 adet kolye, yüzük, çeyrek altın buldu. Bunun üzerine araştırma yapan polis, şüphelilerin saat 20.00 sıralarında kent merkezine 50 kilometre mesafedeki Altınekin ilçesinde 2 evin pencerelerini zorla açıp içeri girdiğini ve araçta ele geçirilen para ile altın takıları oradan çaldıklarını saptadı. A.H., Engin Furkan K., ile yanlarında bulunan K.G. adlı kız (16) ve Saffet Musa K. (23) gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin "Konya'da hırsızlık yaparken hep yakalanıyoruz. Biraz da uzağa gitmek istedik. Ancak yine yakalandık" diye ifade verdikleri öğrenildi.
Şüphelilerden A.H. ve K.G. işmemlerinin ardından Çocuk Şube Müdürlüğü'ne Engin Furkan K. ve Saffet Musa K. ise Altınekin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilirken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

TY(İA/AK) (FOTOĞRAFLI)