KARABÜK'ün Cumayanı Köyü'nde 2 muhtar adayının tarafları arasında çıkan kavgada 2 kişi av tüfeğiyle, yaralıları  götürmeye gelen ambulanstaki sağlık görevlisi ise atılan taşlardan yaralandı. Polis ve jandarma ekipleri, bazı evlerin camlarının kırıldığı köyde geniş güvenlik önlemi aldı.

Olay, akşam saatlerinde 800 haneli Cumayanı Köyü'nde meydana geldi. 30 Mart seçimlerinde aday olan köyün eski muhtarı Nuri Güllüoğlu'nun teyzesinin oğlu Bilal Güllü ile yine aday olan mevcut muhtar Bilal Bozkurt'u destekleyen Mehmet Çamoğlu arasında tartışma çıktı. İki tarafın yakınlarının da karıştığı tartışma kısa sürede kavgaya döndü. İddiaya göre Bilal Güllü, kavga sırasında evinden aldığı av tüfeği ile Mehmet Çamoğlu ve eşi Mükerrem Çamoğlu'na ateş etti. Çamoğlu çifti yaralandı.

Haber verilmesiyle yaralıları almaya giden 112 acil servis ambulansı, köy girişinde muhtar adaylarının tarafları tarafından taşlandı. Ambulansın sağ yan camı kırıldı ve sağlık görevlisi Nevin Koca kolundan hafif yaralandı. Ambulans geri dönerken, iki muhtar adayının tarafları arasında çıkan olaylarda bazı evlerin camları kırıldı.

Çok sayıda jandarma ve polis ekibi köye sevk edildi. Jandarma ve polisin TOMA araçlarıyla köye girmesi ardından başka bir 112 acil servis ambulansı yaralı çifti Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Ekiplerin köydeki çalışmasıyla taraflar yatıştırıldı. Hastanede tedavi altına alınan yaralılardan Mehmet Çamoğlu'nun durumunun ağır olduğu belirtilirken, Bilal Güllü gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

BD(EE/SSA) (FOTOĞRAFLI)