TEKİRDAĞ’da 6 yıl önce esrarengiz şekilde kaybolan ve 4 gün önce kemikler bulununca, öldürüldükleri ortaya çıkan 19 yaşındaki Meral Yapıcı ile 17 yaşındaki Nefise Kıran cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınan 5 şüpheli polisteki sorgularının tamamlanmasından sonra savcılığa sevk edildi. Şüpheliler poliste kayıp kızlarla ilgili suçlamaları kabul etmedi.
Tekirdağ'da 2007 yılında, üniversiteye giriş sınavı öncesi eğlenmek için dışarı çıktıktan sonra bir daha kendilerinden haber alınamayan iki genç kızın kaybolması ile ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan Nefise’nin sevgilisi 38 yaşındaki Talip E., Meral’in sevgilisi Uğur O., genç kızların arkadaşı olan 38 yaşındaki Serkan A. ve 26 yaşındaki Bahar Ç. ile kuzen 28 yaşındaki Göksel Y.’nin polisteki sorguları tamamlandı.
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan şüpheliler sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri arasında savcılığa sevk edildi. Meral Yapıcı ve Nefise Kıran cinayetlerinin bir numaralı şüphelisi olan Göksel Y.’nin sorgular sırasında psikolojik sorunları nedeniyle kendisini kilitlediğini ve sorulan sorulara karşılık “Ben kimseyi bağ evine götürmedim. Kimseyi öldürmedim, Meral benim yeğenim” diye cevap verdiği öğrenildi. Diğer şüpheliler ise kızlarla arkadaş olduklarını ancak kaybolmalarıyla ve ölümleriyle bir ilgilerinin olmadığını anlattı.
DELİLLER TORBA İÇİNDE GELDİ
Olayla ilgili delil olarak elde edilen yatak örtüsü ve kızların olduğu belirtilen mayo, delil çuvalının içinde polisler tarafından adliyeye getirildi. Son olarak bulunan bir kemik parçasının da İstanbul Adli Tıp kurumuna gönderildiği belirtildi. Şüpheliler, Tekirdağ Cumhuriyet Savcısı Sefa Ertunç tarafından sorguya alındı. 
KAYIP YAKINLARI ARIYOR
Bu arada cinayeti ortaya çıkaran Tekirdağ polisine birçok ilden yakınları kayıp olanlar telefon ederken, mesaj çekenler de yakınlarının bulunması için yardım istiyor.

MY,RY(LK/AK)(FOTOĞRAFLI)