Oktay ÇAYIRLI/MİLAS (Muğla), () - MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde, rahatsızlığı üzerine hastaneye kaldırılan 65 yaşındaki Hayriye Erdem'in 2 kez duran kalbi müdahale ile tekrar çalıştırıldı. Ambulans helikopterle Erdem, İzmir'deki daha donanımlı bir hastaneye sevk edildi.
Güllük Mahallesi'nde yaşayan Hayriye Erdem, dün sabah saatlerinde rahatsızlandı. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri Erdem'i ambulansla İzan Özel Sağlık Hastanesi'ne kaldırdı. Hastanede iki kez kalbi duran Erdem'e Anestezi Uzmanı Barış Ülker ile sağlık personeli müdahale etti. Hayata döndürülen Erdem, yoğum bakımında gözetim altına alındı. Yaşlılığa bağlı hastalıklar nedeniyle fenalaştığı belirtilen Erdem, bugün öğlen 75'inci Yıl Milas Devlet Hastanesi helikopter pistine iniş yapan ambulans helikopterle daha donanımlı İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.
Ablasının duran kalbinin çalıştırılmasının büyük bir başarı olduğunu belirten Hayriye Erdem'in kardeşi Melek Gözükara, "Ablam dün rahatsızlanarak ambulansla Özel İzan Hastanesi'ne kaldırıldı. Nefes almakta güçlük çeken ve iki kez kalbi duran ablama hastane doktorlarından Anestezi Uzmanı Barış Ülker ve sağlık personelleri tarafından gerekli müdahale yapıldı. Yapılan müdahaleyle iki kez duran kalp yeniden çalıştırıldı. Bu kadar bilinçli ve başarılı sağlık personellerine denk geldiğimiz için şanslıyız. Ekip gerçekten başarıyla çalıştı. Kendilerine teşekkür ederim" dedi.
Sevk işlemleri esnasında helikopterin piste iniş yapmasının ardından hastaneye tedavi olmak amacıyla gelenler cep telefonları ile görüntülemeye çalıştı.

OÇ(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)