DİYARBAKIR'da iki günde üst üste 2 polis memurunun şehit olmesi nedeniyle Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ve istihbarat birimleriyle toplantı yaptı.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru 25 yaşındaki Ali Kızıloğlu dün saat 21.00'de Kayapınar İlçesinin Peyas Mahallesi'ndeki evinin önünde, otomobilini park ettiği sırada kimliği belirlenemeyen bir kişinin silahlı saldırısına uğrayarak ağır yaralandı. Polis memuru Kızıloğlu Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi acil servisinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Olayın ardından polis saldırıyı tüm yönleriyle araştırarak Kızıloğlu'nun vurulması olayı ile ilgili büyük çaplı araştırma başlattı.  SİTENİN GÜVENLİK KAMERASI YOK Polis memuru Kızıloğlu'nun yaklaşık 1 yıldır yine polis olan 3 arkadaşıyla birlikte Mavikent sitesinde oturduğu öğrenilirken, polisin yaptığı araştırmada sitenin güvenlik kamerasının da bulunmadığı bildirildi.  Bölgede bulunan güvenlik ve mobese kameralarını inceleyen polis olayın ardından bir kişinin yaya olarak kaçarak, yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Peyas Mahallesindeki mezarlığa girdiği tespit edildi.
TABANCA ADANA'DAN ÇALINMIŞ
Mezarlığa operasyon düzenleyen polis burada yaptığı araştırmada bir tabanca ve giysi buldu. Ele geçen tabanca ve giysi üzerinde inceleme yapan polis, silahın olayda kullanıldığını ve 2010 yılında Adana'dan çalındığını belirledi. Tabanca ve giysiler üzerinde incelemeler devam ederken, polis saldırganı aramayı sürdürüyor.  OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI Diyarbakır'da önceki akşam 42 yaşındaki, evli ve 2 çocuk babası polis memuru Osman Bal'ın evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda şehit olmasının ardından dün gece de Ali Kızıloğlu'nun şehit edilmesi üzerine Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, bu sabah Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ile istihbarat birimlerinin de katıldığı acil güvenlik toplantısı düzenledi.
Toplantı halen devam ederken, Hatay Kırıkhan nüfusuna kayıtlı olan şehit polis memuru Kızıloğlu'nun ailesinin Adana'da ikamet ettiği öğrenildi. Şehit Kızıoğlu Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde bugün düzenlenecek düzenlenecek törenle uğurlanacak.
  FOTOGRAFLI