BİLİCİ: SAĞLIĞI VE MORALİ YERİNDE
Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde kaçırılan Uzman Çavuş İlhan Çalışkan'ı bugün Lice Kaymakamlığı'na getiren heyette yer alan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici ile BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı.
Raci Bilici, uzun süredir PKK tarafından alıkonulan uzman çavuşu bugün bir heyet oluşturarak, teslim aldıktan sonra Lice Kaymakamlığı'na teslim ettiklerini belirtti. Bilici, uzman çavuşu PKK'lıları iyi davrandığını ve okuması için kitap verdiğini ve teslim sırasında Uzman Çavuşun onlara teşekkür ettiğini belirterek, "Sağlığı, morali yerinde herhangi bir problemi yok" dedi. Bilici, PKK'nın elinde bir mühendisin de bulunduğunu belirterek, onu da almak için girişimlere başlayacaklarını söyledi.
BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt de, Uzman Çavuş İlhan Çalışkan'ın PKK tarafından serbest bırakılmasının Abdullah Öcalan'ın çağrısıyla gerçekleştiğini söyledi. Diyarbakır- Bingöl karayolunun haftalarca ulaşıma kapanması olayından övgüyle söz eden Zümrüt, "Yöne halkı bu direnişiyle tarih yazdı" dedi.

FOTOĞRAFLI