TUNCELİ'de, jandarma komando olarak vatani görevini yapan 21 yaşındaki Rezan Güneş, göğüs ağrısı şikayetiyle gittiği revirde yapılan iğneden sonra yatalak olduğunu ileri sürdü.
Merkez Seyhan İlçesi'nde oturan Rezan Güneş, 15 Ağustos 2013'te, vatani görevini yapmak için askere gitti. Acemi eğitimini Manisa'da tamamlayan Güneş, görevini tamamlamak üzere Tunceli Ovacık Jandarma Komanda Tabur Komutanlığı'na gönderildi. Göğsünde ağrı hisseden Güneş, 26 Aralık 2013'te birliğindeki revire gitti. İddiaya göre, burada yapılan sağlık kontrolünden sonra Güneş'in sağ kalçasına iğne yapıldı. İğrenin ardından bütün vücudunda uyuşmanın yanı sıra şiddetli ağrı ve yüksek ateş oluşan Güneş, Elazığ Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı. Sonra da Elazığ Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Sağlık görevlileri Güneş'e "İğne yanlış yapılmış. İlaç dağılmamış. Dağıldıktan sonra sağlığına kavuşursun" diyerek taburcu etti.
Arkadaşlarının yardımıyla ayakta duran Güneş, telefonla haber verdiği ailesi tarafından izin alınarak Adana'ya getirildi. Adana'da da hastanelere götürülen Güneş, izni bitmesine rağmen hala iyileşemediğini söyledi. Belinden aşağısında oluşan uyuşmanın yanı sıra, iğnenin yapıldığı bölgedeki ağrının geçmediğini belirten Güneş, "Gittiğim hastanelerde iğrenin doğru yapılmadığını söylediler. 'Orada ilaç var. Dağılınca geçer' dediler. Bugün 7 günlük iznim bitti ama hala rahatsızlığım geçmedi. Vatani görevimin bitmesine de 6 ay var. İyileşip, askerliğimi tamamlamak istiyorum. Ama ayağa kalkamıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum" dedi.
Kürtçe konuşan anne Miyase Güneş de oğlunun bir an önce sağlığına kavuşmasını istedi. Oğluna bakarak gözyaşlarına hakim olamayan anne Güneş, oğlunu yanlış iğne yapıldığını anlattı. Güneş'in ağabeyi Fırat Güneş de, "Kardeşimin izni bitti. Ama hala iyileşmedi. Ne zaman iyileşecek onu da bilmiyoruz. Bu haliyle nasıl askere gidecek? Buradaki askeri hastaneye gittik, bir şey söylemediler" diye konuştu.