NAHCİVAN'a açılan Dilucu Sınır Kapısında başlatılan rüşvet ve kaçakçılık operasyonu kapsamında gözaltına alınan 18 şüpheliden Nahcivan Gümrük Müdürü Mir Mehmet Seyitov'un da aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklandı.
Türkiye ile Nahcivan arasındaki Dilucu Sınır Kapısı ile birlikte Iğdır ve Aralık ilçesinde 3 gün önce 280 polisin katıldığı eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda 1'i kadın 7 gümrük görevlisi, 10 nakliye firma sahibi ve son olarak İstanbul uçağından Kars'a inen Nahcivan Gümrük Müdürü Mir Mehmet Seyitov olmak üzere 18 kişi gözaltına alındı. Gruplar halinde Emniyet Müdürlüğünden adliyeye gönderilen şüphelilerden ilk gün Gümrük Müdürlüğünde görevli S.K., C.Y. ile nakliye firması sahibi K.G, M.E.G. tutuklandı. Dün yargıç karşısına çıkarılan Nahcivan Gümrük Müdürü Mir Mehmet Seyitov ile birlikte 6 kişinin sorgulanması gece yarısına kadar devam etti. İlk sorgunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan Nahcivan Gümrük Müdürü Seyitov ile M.Ö., A.E., B.G., ve H.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İki gün içinde kadın gümrük memuru A.U. ile birlikte 2 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken 9 kişi de tutuklanmış oldu. Bugün üçüncü grup olarak Adliyeye verilen M.G., T.G., S.V. ve R.D.'nin sorgusuna başlandı.