Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, () - IĞDIR'da aralarında kan davası bulunan amcalarının oğlu 4 kişiyi pusu kurarak öldürdükleri öne sürülen, 1'i firari 7 sanığın yargılanmasına güvenlik gerekçesiyle Eskişehir'de devam edildi.
Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya tutuklu sanıklar Cevzet Öget (33), Musa Öget (20), Salih Öget (32),  Enver Öget (24), Veyis Öget (36) ile tutuksuz sanık Rıza Öget (37) katıldı. Babaları olan diğer sanık Süleyman Öget'in (71) ise halen firarda olduğu belirtildi.
Sanıklardan Cevzet Öget, Musa Öget, Salih Öget, Veyis Öget ve Rıza Öget, kan davalı oldukları amcalarının oğulları Nurettin Öget (50), Battal Öget (30), Fesih Öget (26) ve Sadık Öget'i (25) öldürülmesinde suçsuz olduklarını, olayı firarda olan babaları Süleyman Öğet ile kardeşleri tutuklu sanık Enver Öğet'in işlediğini öne sürdü. Bu sanıklardan tutuklu olanlar mahkeme heyetinden tahliye talebinde bulundu.
"KARDEŞLERİMİN OLAYLA İLGİSİ YOK"
Enver Öğet de kardeşlerinin suçsuz olduğunu, olayı babası Süleyman Öğet ile birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi.  Enver Öğet ifadesinde şöyle dedi:
"Olayı işleyen babam ve benim. Babamı kurtarmak için ilk yakalandığımda kardeşim Musa'nın ismini vermiştim. Babam yaşlı olduğu için ismini gizlemiştim. Olay günü saman balyası yapacağımız için babamla buluştuk. Balya makinesi husumetli olduğumuz karşı tarafın evine yakın bir yerdeydi. Makineyi almaya gittiğimizde bizim üzerimize ateş açtılar. Biz de onlara karşılık verdik. Olay sırasında Battal, Fesih ve Nurettin'in vurulduğunu gördüm. Daha sonra olay yerinden kaçtık. Ailemizde hiç erkek kalmadı. Eş ve çocuklarımız zor durumdalar. Tarlaların sulanması ve hayvanların bakılması gerekiyor. Kardeşlerimin olayla bir ilgileri bulunmamaktadır."
Mahkeme heyeti sanıkların tutuklanmadan önce kullandıkları cep telefonlarıyla kimlerle konuşma yaptıklarının belirlenmesi için GSM şirketlerine yazı yazılmasına karar verdi.
Heyet, sanıkların tahliye taleplerini kabul etmeyerek duruşmayı 14 Ağustos 2014 tarihine erteledi.