ADANA'da, 16 yaşındaki A.S. adlı kızın, "Beni zorla evlendiriyorlar" iddiası üzerine annesi ile babası hakkında 12'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Küçük kız, duruşmada "iftirada bulundum" deyince, anne ve babası suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti.
Merkez Seyhan İlçesi Küçük Dikili Söğütlü Mahallesi'nde oturan A.S., 25 Ocak 2012'de, jandarmayı arayarak, "Beni ailem 5 bin lira karşılığında tanımadığım biriyle zorla evlendiriyor" diyerek yardım istedi. A.S.'nin iddiası üzerine, annesi Dilek S. ile babası Gürbüz U. hakkında 12'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Dilek S. ve nikahsız eşi Gürbüz U., haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Gürbüz U., "Ben asker kaçağı olduğum için eşimle resmi nikah yaptıramadım. Bu yüzden kızımı da kendi üzerime kayıt yaptıramadım. Kızımı para karşılığı herhangi bir kimseye verme konusunda anlaşma yapmadım. Ben zaten kızımın yanında değildim. Eşim bana telefon açıp, 'Kızımı istiyorlar gel' dedi. Bunun üzerine gittim. Kızıma sordum. İstemeyince vazgeçtim" dedi.
Dilek S. ise "Kızım M.K.'yı sevdi. Ailesi de istedi. Ancak M.K. kızımı istemedi. Bu yüzden kızımın ruh sağlığı bozuldu" diyerek suçlamayı kabul etmedi.
A.S. adlı kızı da ifadesinde şunları söyledi:
"Uzaktan akrabamız olan M.K. ile birbirimizi sevmiştik. Aramızda söz kestik. Ancak M.K. 'Seni istemiyorum' dedi. Bunun üzerine şuurumu kaybettim. Bu yüzden anne ve babam hakkında iftirada bulundum."
Mahkeme heyeti, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle tutuksuz 2 sanığın beraatlerine karar verdi.

MKA(BK/SS)