Ali AKSOYER/İSTANBUL() İstanbul’da bir kahvehaneye baskın yapan polis, para karşılığı tombala oynayan 50 kişiyi gözaltına aldı. Kahvehanede yapılan aramada tombala makinesi, tombala kartları, para yerine geçen oyun pulları ele geçirildi.
Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 4 Temmuz tarihinde Fatih’te bir kahvehaneye baskın yapıldı. İftardan sonra para karşılığı Tombala oynatıldığı tespit edilen işyerinde bulunan 50 kişi gözaltına alındı. Bu kişilere kabahatlar kanununa göre para cezası kesildi. Kahvehanenin işletmecisine ise kumar oynatmak suçundan işlem yapıldığı öğrenildi. Ruhsatı bulunmadığı ortaya çıkan işyerinde yapılan aramada tombala makinesi, tombala kartları, para yerine geçen oyun pulları ele geçirildi.
Ahlak ve Kumar Büro Amirliği ekipleri aynı bölgede yaptıkları diğer denetimlerde ise ruhtasız olarak çalışan 5 kahvehaneyi mühürledi. Bu kahvehanelerden birinin daha önceden mühürlendiği işyeri sahibinin mühürü kırarak çalışmaya devam ettiği ortaya çıktı. Öte yandan ruhsatı bulunan bir kahvehaneye ise kumar oynattığı gerekçesiyle işlem yapıldığı öğrenildi.
(FOTOĞRAFLI)