SAMSUN'da karnından tabancayla vurularak yaralanan 34 yaşındaki Hakan Öntürk, polise kazayla kendi kendini vurduğunu söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ise yaralıyı birlikte içki içtiği 35 yaşındaki Murat Ç.'nin kazayla vurduğunu belirledi. Murat Ç. ve yanındaki 29 yaşındaki Kadir U. gözaltına alındı.
Olay dün Canik İlçesi Karşıyaka Mahallesi Kanijya Sokak'ta meydana geldi. Arkadaş olan Hakan Öntürk., Kadir U. ve Murat Ç. terzi dükkanında içki içmeye başladı. Gecenin ilerleyen saatlerinde alkolün de etkisiyle Hakan Öntürk ile Murat Ç. arasında tartışma başladı. Tartışma sırasında Hakan Öntürk, iddiaya göre masanın üzerinde duran ruhsatsız tabancanın namlusundan tutup Murat Ç.'ye uzatarak, "Beni mi vuracaksın? Al da vur" dedi. Bu sırada tabancaya uzanan Murat Ç. kazayla tetiğe dokununca silah ateş aldı ve Hakan Öntürk karnından yaralandı. Hakan Öntürk olay yerine çağırılan ambulans ile Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
'KAZAYLA KENDİMİ VURDUM' DEDİ, POLİS İNANMADI
Yaralı polise verdiği ifadesinde silahla oynarken kendi kendisini kazayla yaraladığını söyledi. Daha sonra da ameliyata alındı.
Yaralının verdiği ifadeyi inandırıcı bulmayan polis başlattığı soruşturmanın ardından yaralının arkadaşlarıyla birlikte içki içtikleri bilgisine ulaşınca Murat Ç. ile Kadir U.'yu   gözaltına aldı. Murat Ç. polise verdiği ifedisinde yaralının silahla oynarken kendi kendisini kazayla yaraladığını söyledi. Diğer şüpheli Kadir U. ise "Birlikte alkol aldığımız sırada aralarında sözlü tartışma çıktı. Hakan Öntürk'ün kendisine ait silahın namlusundan tutup 'Beni mi vuracaksın? Al da vur' deyince Murat eline uzandı ve bu sırada silah patladı" dedi.
Polis olay yerinde bir  ruhsatsız tabanca 10 fişek ve bir  boş kovan buldu. Olayla ilgili  soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

HÇ(MS/COŞ)(FOTOĞRAF)