ERZURUM'da hurda toplarken havan mermisi bulan Yılmaz Boz, bunu çuvala koyarak polis noktası önüne bıraktı. Buradan ayrılmasına izin verilmeyen  ve ifadesi alınan Yılmaz Boz, "Keşke 155'e telefon açsaydım da onlar gelselerdi. Ben de işime giderdim. Böyle olacağını tahmin edemedim" dedi.
Hurdacı, evli ve 4 çocuk babası Yılmaz Boz, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün yaklaşık 200 metre ilerisinde hurda toplarken bu sabah havan mermisi buldu. Mermiyi bir çuvala koyan Yılmaz Boz, 25 EK 043 plakalı minibüsüyle Çat yoludaki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü karşısındaki polis noktasının önüne bıraktı. Daha sonra polis noktasına giren Boz, havan mermisi bulduğunu ve dışarıya koyduğunu söyledi. Çuval içindeki havan mermisinin çevresine güvenlik şeridi çeken polis, Yılmaz Boz'un ifadesini aldı. Bir süre sonra gelen bomba imha uzmanları havan mermisini alıp imha etmek için uygun alana götürdü.
Polisleri havan mermisini bulduğu alana götüren Yılmaz Boz, aynı alanda çocuklarıyla birlikte de hurda topladığını patlamasından korktuğu için polis noktasına götürdüğünü söyledi. Havan mermisini dışarıya bıraktığını belirten Yılmaz Boz, şöyle devam etti:
"Köprünün altında hurdayı bulunca polis noktasına getirdim. Çoluk- çocuk aynı alanda hurda topluyoruz. 'Patlamasın' diye buraya getirdim. Yoksa alıp götürürdüm hurdaya. 12-13 kilo gelir. O an polislere haber vermek aklıma gelmedi zaten. Keşke telefon açsaydım da onlar gelselerdi. Ben de işime giderdim. Böyle olacağını tahmin edemedim" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI