ANTALYA'da ayakkabı kutuları ve dövizlerle yürüyen göstericiler, hükümeti istifaya davet etti.
Antalya Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplanan Birleşik Kamu-İş konfederasyonu çağrısıyla düzenlenen eyleme, konfederasyon üyesi sendikalar ile Tüm Gençlik Birliği (TGB) ve diğer dernekler ile sivil toplum temsilcilerinden oluşan yaklaşık 500 kişi katıldı. 'Her yer rüşvet her yer yolsuzluk', 'Hırsızlar Meclis'te, yurtseverler hapiste', 'Polis uyuma hırsızı yakala' gibi sloganlar atan göstericiler, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.
'KABİNE REVİZYONU YETMEZ'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yolsuzluk operasyonu soruşturmasının kendine ulaşmasını engellediğini öne süren Eğitim İş Antalya İl Temsilcisi Mehmet Balık, "Kendi bakanının da itiraf ettiği gibi yaşanan yolsuzlukların baş sorumlusu olan Başbakan kendini kurtarmaya çalışmaktadır. Ancak Başbakan bilmelidir ki artık geri dönüş yoktur. Ne bakanların istifası ne de kabine revizyonu yetmez. Artık hükümet meşruluğunu yitirmiştir. Artık bakanların istifasını sunmalı ve başbakan yeni hükümetin oluşması için meclise yol vermelidir" dedi.
YOLSUZLUK OPERASYONU
Danıştay'a açılan iptal davasının ardından yürütmeyi durdurma kararının alındığı Adli Kolluk Yönetmeliği'ni eleştiren Balık, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yolsuzluk operasyonuyla karşı karşıya kalınmasının ardından her ne kadar cemaat-AKP çelişkisi var gibi gösteriliyor olunsa da aslında bu yaşananlar, vahşi kapitalizmin hizmetkarı olan AKP iktidarının uyguladığı neoliberal politikaların yarattığı kokuşmuşluğun kaçınılmaz sonucudur. Bu aldatmacalar, Türkiye'nin kaynaklarının uluslararası sermayeye peşkeş çekilmesidir. Çıkarılan Adli Kolluk Yönetmeliği ile yargının adeta yürütmenin emrine sokulması ve böylece savcıların görev yapamaz hale gelmesiyle, suçüstü yakalanmanın telaşındadır AKP."
Protesto eylemcilerin sloganlarının ardından sona erdi.