HÜR Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, seminer düzenledikleri yerin hemen yakınında, üyelerin ve parti yöneticilerinin fotoğraflarının gizli çekildiği ve yasadışı dinleme yapan bir aracı bulduklarını iddia etti. Ortam dinlemesi yapan aracı ve içerisinde çalışma yapan görevlilerin kamera kaydıyla gösteren Yılmaz, bu olay hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, "Yasadışı ortam dinlemesi yapan bu görevliler hakkında başta il valiliği olmak üzere İçişleri Bakanlığı ve diğer devlet yetkilileri ne diyecek? Merak ediyoruz" dedi.
HÜDA PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, bugün Diyarbakır İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, yasadışı olarak partililerinin dinlendiğini ileri sürüp, buldukları böcek tabir edilen cihazları gazetecilere gösterdi. Diyarbakır başta olmak üzere, bölgedeki bazı kentlerde düzenledikleri seminerlerde, parti yöneticilerinin ev ve işyerleri ile araçlarında 8 böcek cihazı bulduklarını belirten Yılmaz, şöyle dedi:
ŞÜPHELİ ARAÇ İÇİN POLİSE HABER VERİLDİ
"2 Aralık tarihinde partimizin üyelerine yönelik verdiğimiz seminerin yapıldığı salonun önüne park etmiş şüpheli bir araç farkedilmiştir. Bu aracın içinden parti üyelerimizin fotoğraf ve kamera kaydının yapıldığının görülmesi üzerine aracın kapısı açılmış, içerisinde ortam dinleme cihazlarının ve kayıt işlemi yapan önlerinde bira şişeleri bulunan, atletli kişilerin olduğu görülmüştür. Bu kişilere kim oldukları ve ne yaptıkları sorulmuş, polis olduklarını ve görevde bulunduklarını beyan etmişlerdir. Kimlik ibraz etmeleri istenmiş, herhangi bir kimlik ibraz etmemişlerdir. Çevrede bulunanlar tarafından bu şüpheli şahısların olay yerinden kaçmaları engellenmiş ve parti yetkililerine haber verilmiştir. Partimizin yetkililerine de herhangi bir kimlik ve belge ibraz etmeyen bu kişiler hakkında işlem yapılması için 155 aranarak resmi polislerin olay yerine gelmeleri sağlanmıştır. İntikal eden resmi görevliler, şüphelilerle görüştükten sonra ekip amiri bu şahısları tanıdığını, polis olduklarını belirtmiştir."
OLAYI KAPAMAK İSTEDİLER
Şikayetçi olduklarını beyan etmelerine rağmen olayla ilgili tutanak tutulmadığını iddia eden Yılmaz, "Parti yetkililerin şikayetçi olduklarını belirtmelerine ve konu ile alakalı tutanak tutulmasını talep etmelerine rağmen, şahıslar haklarında herhangi bir işlem yapılmadan gitmelerine izin verilmiştir. Bilahare olay yerine gelen başka bir emniyet amiri, başlangıçta şüpheli şahısları tanımadıklarını, olay mahallinde şüpheli kimsenin bulunmaması nedeniyle de işlem yapamayacaklarını belirterek, olayı kapatmak istemişlerdir. Parti yetkililerinin, resmi polis amirinin konuşmalarının kamera kaydının bulunduğunu ve şüphelilerin bu kişiler tarafından serbest bırakıldığının belirtilmesi üzerine olayı örtbas etmekten vazgeçmiş ve kabul etmek zorunda kalmıştır. Yasadışı dinleme yapan üyelerimizi foto ve kamera ile kayda alıp fişleyen bu kişilerin polis oldukları kabul edilmiş fakat yasal işlem yapılmayarak serbest bırakılarak suça ortak olunmuştur" iddiasında bulundu.
"PARTİMİZE ÜYE OLMASI İÇİN MUHBİR GÖNDERDİLER"
Diyarbakır ve Batman'da meydana gelen iki olayı göstererek, parti üyelerinin hedef haline getirildiğini anlatan HÜDA PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, telefonlarının da rutin olarak dinlendiğini iddia etti. Toplantı yaptıkları mekanlara böcek tabir edilen ortam dinleme cihazlarının yerleştirildiğini, açılış törenlerinde bile parti yöneticilerinin dinlenerek fişlendiğini iddia eden Yılmaz, "Birlikte çalıştıkları muhbirler, partimize üye olmaya gönderilmekte ve etkinliklerimize katılarak sabote etmeye çalışmaktadırlar. Bazı parti üyelerimiz, baskı tehdit ve şantajlarla muhbirliğe zorlanmaktadır" dedi.
"DEVLET ADINA GÖREV YAPAN BU KİŞİLERE BU EMRİ KİM VERMİŞTİR"
Devlet adına görev yapan kişilerin yasal olan bir siyasi partiyi dinleme ve konuşmalarını kayda alma yetkisinin olup olmadığını soran Yılmaz, "Partimize yönelik yasadışı dinlemeyi yapanlara, bu emri kim, hangi amaçla vermiştir? Bu kişiler ve talimat verenler hakkında herhangi bir soruşturma başlatılacak mı?" diye konuştu.
Zaman zaman siyasi parti ve STK'lara muhbir yerleştirildiğine dair medyada çıkan haberlerin olduğunu ifade eden Yılmaz, "STK'lara ve partimize yönelik 100'ün üzerinde saldırının hiçbirinin faillinin bulunmamasının nedeni nedir? KCK içine yerleştirilen ve yönetici konumuna gelen muhbirlerin bu saldırılardaki rolü nedir? MİT krizinde Gezi olaylarında provakatörlük yaptıkları için batı illerinden bölgeye gönderilen görevliler ile hukukdışı davranan kirli işlere karışan disiplinsiz davranışları nedeniyle bölgeye gönderilen görevlilerin bu saldırılarda ve yasadışı işlerdeki rolü nedir?" sorularının cevaplandırılmasını istedi.
DİNLEME YAPAN 5 ARAÇ İDDİASI
HÜDA PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, yaptıkları görüşmelerde Diyarbakır'da yasadışı ortam dinlemesi yapan 5 aracın olduğunu belirterek, 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde bölgedeki kentlerden belediye başkan adaylarını 19 Aralık'ta düzenleyecekleri geniş katılımlı bir toplantı ile duyuracaklarını söyledi.
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut da, yasadışı ortam dinleme yapan 21 KL 246 plakalı aracı tespit ettikleri anda çekilen kamera görüntülereni basın mensuplarına dağıttı. Turgut, dağıtılan görüntülerde olayın olduğu akşam yaşananları anlattı. MT,SS(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)