ŞIRNAK’ın Silopi İlçesi'nde Hür Dava Partisi (Hüda-Par) ilçe teşkilatının kurucu üyesi Salih Gök’ün evine el bombası atıldı. Ölen ve yaralananın olmadığı saldırı ile ilgili polis soruşturma başlattı.
Silopi’de dün saat 21.00 sıralarında kimliği belirsiz kişiler tarafından Hüda Par ilçe teşkilatının kurucu üyesi ve aynı zamanda muhasibi Salih Gök’ün evine el bombası atıldı. Saldırı sırasında evde kimsenin bulunmaması olası faciayı önlerken, evin pencere ve duvarlarında hasar meydana geldi. Salih Gök, "Evin karşısından buraya bomba atmışlar. Evde olmadığımız saatte gerçekleşti. Eve geldiğimizde evimizi bu halde bulduk. Can kaybımız yok ama hasar söz konusudur. Bu yapılan Hüda Par'a olan bir tahammülsüzlüktür. Yapanları lanetliyoruz" dedi.
Salih Gök’ün evinde incelemede bulunan Hüda Par Silopi İlçe Başkanı Musa Atılla ise, şöyle konuştu:
"Kurucu üyemiz Salih Gök’ün evine el bombalı saldırı gerçekleşti. Bunu yapanlar insanlıktan mahrumdur. Burada halkımızın refahı için çalışıyoruz. Bunu engellemek isteyen insanlar vardır. Gerçekten biz bunu kınıyoruz. Bu milletin refah içinde yaşamaya ihtiyacı vardır. Bu olayı içten kınıyoruz." 
Emniyet yetkilerinin yaptığı incelemede bombanın Rus yapımı olduğu tespit edildi. Daha önce de Silopi Kaymakamlığı’na Rus yapımı el bombası atılmış 1'i polis 3 kişi yaralanmıştı.