HOLLANDA'dan İstanbul'a geldikten sonra esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan ardından cesedi bulunan Zuhuri Şahin (28) cinayetiyle ilgili 7 kişi gözaltına alındı. Uyuşturucu kuryesi olduğu iddia edilen Zuhuri Şahin’in öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Hollandalı gurbetçi Zuhuri Şahin, ticaret yapmak için geldiği İstanbul’da esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmuştu. Polis yaptığı incelemede Zuhuri Şahin’in önce İstanbul’dan Amsterdam’a, ertesi gün Münih’e gittiğini, 19 Ocak 2013 tarihinde İstanbul’a döndüğünü tespit etti. Zuhuri Şahin 21 Ocak 2013 tarihinde ortadan kaybolduğunu tespit edildi. Zuhuri Şahin’in cesedi daha sonra Kemerburgaz’da ormanlık alanda yarı çıplak bir halde öldürülmüş olarak bulunmuştu. Yapılan incelemede Zuhuri Şahin’in İstanbul’da kaldığı dönemde lüks bir hayat yaşadığı tespit edilmiş, bazı görgü tanıkları ise Şahin’in uyuşturucu kuryeliği yaptığını iddia etmişlerdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturmada Zuhuri Şahin’in öldürülmesiyle ilgili 7 kişi gözaltına alındı. Kayıplar Büro Amirliği'nde sorgulanan şüpheliler işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildiler.