Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA polisi, hırsızlık yapmak için il il dolaşıp, kurdukları çadırlarda göçebe hayatı yaşayan 1'i kadın 6 şüpheliyi operasyonla yakalayıp gözaltına aldı.
Adana'nın merkez ilçelerinde 2 ay içerisinde 4 otomobilin camı kırılarak içindeki para dolu çantalar çalındı. Hırsızlık olaylarıyla ilgili çalışma başlatan polis, onlarca işyeri ve bankanın güvenlik kameralarının kayıtlarını inceledi. Yapılan çalışmada şüphelilerin Bursa ve Kayseri'de yaşayan Mayalı Aşireti'ne mensup Hayati Yazıcı (44), Alaattin Zenger (46), İsmail Yazıcı (18), Yücel Baş (31), Oktay Baş (32) ile Döndü Şengül (24) olduğunu saptadı. Kayseri ve Bursa'da yaptıkları hırsızlıklar nedeniyle takipte olan şebeke üyelerinin izlerini kaybettirmek için Adana'ya geldikleri anlaşıldı. Şüphelilerin Adana'da çadır kurup, kendilerine Suriyeli izlenimi verdiklerini de belirleyen Hırsızlık Bürosu ekipleri, kaldıkları çadırlara operasyon düzenledi. Şafak vaktinde gerçekleştirilen operasyonda Hayati Yazıcı, Alaattin Zenger, İsmail Yazıcı, Yücel Baş, Oktay Baş ile Döndü Şengül gözaltına alındı. Polis, şüphelilerin kaldıkları çadırların önünde duran 2 otomobile el koydu.
Adana Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan ve bugüne kadar 200 bin liralık hırsızlık yaptığı belirlenen şüpheliler adliyeye sevk edildi. 5 şüpheli tutuklanırken, İsmail Yazıcı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

FK(BK/SS) (FOTOĞRAFLI)