SAMSUN'da girdiği internet kafenin çalışanın lavaboya gitmesini fırsat bilerek cep telefonunu çalan şüpheli, oturduğu bilgisayarda facebook sayfasını açık bıraktığı için kimliği belirlenerek yakalandı. Hırsızlık anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Olay, İlkadım İlçesi 19 Mayıs Mahallesi'nde meydana geldi. İnternet kafeye giren E.D., bir masaya oturup bilsayarda facebook sayfasına girdi. E.D., bu sırada kafe çalışanı 28 yaşındaki  Muhammet Kapusuz'un lavaboya gitmesini fırsat bilerek yerinden kalkıp bankonun önüne geldi. Ardından da dışarıya çıkıp etrafı kontrol ettikten sonra bankonun arkasında duran Kapusuz'a ait cep telefonunu aldı. Ardından da hızlı bir şekilde işyerinden çıkıp koşarak kaçtı.
Lavabodan çıktıktan sonra yerine dönen  Muhammet Kapusuz, telefonunun olmadığını farketti. İçeride bulunan 2 kişiye görüp, görmediklerini sordu. Ardından E.D.'nin oturduğu masanın boş olduğunu gören Kapusuz, güvenlik kamerasını inceledi. Görüntülerden telefonunu çalan kişinin E.D. olduğunu anlayan Kapusuz, şüphelinin kullandığı bilgisayarda da facebook sayfasını açık bıraktığını gördü. İhbar üzerine işyerine gelen polisler de güvenlik kamerası kayıtlarını inceledikten sonra, 'hırsızlık'tan sabıkası olan E.D.'nin kimliğini tespit etti. Polisler, kaçan şüpheliyi bulmak için araştırma başlattı.