Tolga YANIK/KONYA, () - KONYA'da bir marketin camını kırarak içeri giren ve içinde yaklaşık bin lira bulunan 2 yardım kutusunu çalan kar maskeli 22 yaşındaki Hamdi Fatih K., olay anında üzerinde olan kıyafetlerle gezerken yakalandı. Şüpheli, ifadesinde, "Harçlığım yoktu. Harçlık yapmak için çaldım" dedi. Hırsızlık anı güvenlik kameralarına yansıdı.
Olay, dün saat 03.10 sıralarında merkez Karatay İlçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi Karakayış Caddesi üzerinde bulunan bir markette meydana geldi. İddiaya göre, marketin camını kıran kar maskeli Hamdi Fatih K., yazarkasanın olduğu bölüme giderek kasa üzerinde bulunan 2 yardım kutusunu aldı. Daha sonra sigara bölümüne geçen şüpheli, eline aldığını sigara paketleriyle kasanın olduğu bölümden ayrıldı. Telaşa kapılan şüpheli, içinde yaklaşık bin lira bulunan yardım kutularıyla olay yerinden kaçtı. Olayı fark eden bir vatandaş ise polise haber verdi.
Markete gelen polis, güvenlik kameraları görüntülerini inceleyince, şüphelinin o bölgede daha önceden de hırsızlık olayına karışan ve 25 suç kaydı bulunan Hamdi Fatih K. olduğunu saptadı. Hamdi Fatih K., hırsızlık anında giydiği kıyafetleri sayesinde dün sokakta gezerken polis tarafından yakalandı.
Gözaltına alınan şüpheli, polise verdiği ilk ifadesinde, "Harçlığım yoktu. Harçlık yapmak için çaldım" dedi. Şüpheli, ifadesinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

TY (İA/CK) (FOTOĞRAFLI)