SAMSUN'da savcılıkta ifade vermek için bekleyen hırsızlık şüphelisi 18 yaşındaki Atakan T., kelepçesini çözmek için eğilen polis Memuru Ömer Alpsar'a diziyle vurarak yaraladı.

Olay Canik İlçesi Yavuzselim Mahallesi'nde 6 gün önce meydana geldi. İddiaya göre kimliği belirsiz kişi veya kişiler gece Abdurrahman Karakum'a ait ekmek fırınının kapısını sert bir cisimle açıp içeri girdi. Fırındaki içinde 300 TL bulunan çelik kasayı çalan şüpheli olay yerinden kaçtı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında çevredeki güvenlik kameralarını izleyen polis, görüntülerinden olayı gerçekleştiren kişilerin sabıkalı Atakan T., Kerem K. ve Ali Ö. olduğunu belirledi. Soygun sırasında gözcülük yaptığı belirlenen Ali Ö. polis tarafından daha önce yakalandı ve çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Diğer iki şüpheli hakkında ise yakalama emri çıkartıldı.

Polis ekipleri dün hırsızlık, cinsel istismar ve adam yaralama suçlarından 40'ın üzerinde sabıkası bulunduğu bildirilen şüphelilerden Atakan T.'yi yakaladı. Polisteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Nöbetçi savcılığının önünde ifade için beklerken elleri sandalyeye kelepçelenen Atakan T., taşkınlık yapıp bağırınca savcı tarafından çağrılıncaya kadar nezarete götürülmesi istendi. Bunun üzerine polis memuru Ömer Alparslan kelepçeyi çözmek için eğildiği sırada şüpleninin yüzüne diziyle vurması sonucu gözündeki gözlük kırılıp elmacık kemiği üzerinde kesik meydana geldi. Adliye binasında bağırmaya devam eden şüpheli, polisler tarafından etkisiz hale getirildi. Yaralı polis ise ambulans ile Gazi Devlet Hastanesin'e götürülerek tedavisi yapıldı. Gözaltında tutulan şüpheli hakkında yürütülen soruşturmanın devam ettiği bildirildi. Öte yandan Kerem K.'nın yakalanması için başlatılan soruşturmanın da devam ettği kaydedildi.