KONYA'da otomobillerin camlarını kırıp, içinde para ve altın olan çantaları çaldığı iddia edilen çoğunluğu akraba 22 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 4'ünün 18 yaşından küçük erkek çocuğu, 4'ünün ise kadın olduğu öğrenildi.
Konya Emniyet Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, park halindeki otomobillerin camlarını kırarak hırsızlık olaylarını gerçekleştirdiği iddia edilen şebekeye yönelik 5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından bugün operasyon başlattı. Daha önceden belirlenen 10 adrese şafak vakti yapılan baskınlarda 22 kişi gözaltına alındı. Evlerin içinde, çatı, kömürlük, kümes ve bahçelerde detaylı arama yapılırken, 'Ares' adlı özel eğitimli narkotik köpeği de aramalara katıldı. Şebekenin son bir yıl içinde park halindeki 26 otomobilin camını kırıp, hırsızlık gerçekleştirdikleri öne sürüldü. Gözaltına alınan kadın şüphelilerin ise, hırsızlık yapacakları otomobillerin keşfini yapıp daha sonra eş ve çocuklarını hırsızlık yapmaları için teşvik ettiği iddia edildi.
HIRSIZLIK GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI
Gözaltına alınan ve yaşları 18'den küçük olan O.A. ile amcasının oğlu M.A.'nın yaklaşık 7 ay önce Adana Çevre Yolu'ndaki bir dinlenme tesisine motosikletle gelip, Antalya'ya balayına gitmekte olan ve mola veren bir çiftin aracının camını kırıp içinde 15 bin lira değerinde altın olan çantayı çalma anı ise güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdı. Polis, otomobillerden ne kadar para ve altın çalındığını tespit etmek için çalışmasını sürdürüyor.
Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Kadın şüphelilerden birinin basın mensuplarına ''Cinayet işledik sanki, çekin çekin. Yakında onu da işleyeceğim'' dedi.

TY(İA/AK)(FOTOĞRAFLI)